23948sdkhjf

Migatronic vil tage markedsandele

Svejsemaskine-producenten har kæmpet med et stillestående marked i 2014. I 2015 satser man atter på vækst i omsætningen.
I 2014 omsatte Migatronic for 269,3 mio. kr., hvilket var på sammen niveau som i 2013. Oveskuddet før skat endte på 6,9 mio. kr., og dermed var der tale om en lille stigning fra 5,5 mio. kr. året før.

- Migatronic har i 2014 oplevet fremgang indenfor svejsemaskiner til manuel svejsning samt tilbehør hertil. Fremgangen udgør i alt 5 procent i koncernen, dog er der store udsving markederne imellem, hvor nogle markeder har oplevet en stor stigning, mens andre markeder er stagneret eller gået tilbage, skriver Migatronic i sit årsregnskab.

Samtidig kan Migatronic berette om en nedgang i salget inden for svejseautomation i 2014. Det meste af året har været præget af en ”træg ordreindgang” trods mange forespørgsler, men mod slutningen af året blev der dog indgået en række kontrakter.

- En mindre del af disse anlæg er påbegyndt i 2014 og har dermed lav indvirkning på resultatet i 2014, da størstedelen vil blive udført og leveret i 2015. Markedet for svejseautomatisering er stadig stort og voksende, men markedet udviser fortsat forsigtighed i beslutningsprocessen om en investering, skriver Migatronic.

Overskud skal fordobles i 2015
Heller ikke i 2015 forventer Migatronic, at svejsemaskine-markedet for alvor begynder at røre på sig igen. Alligevel kalkulerer man med en stigende omsætning.

- Der forventes ikke væsentlig vækst på Migatronics europæiske markeder, og den forventede stigning i omsætningen skal komme fra øgede markedsandele. De øgede markedsandele skal opnås gennem en mere effektiv salgsindsats og dermed en mere målrettet tilgang til markedet. I løbet af 2014 har Migatronic øget ressourcerne i afsætningsvendte funktioner, for at øge markedsandele i et konkurrencepræget marked, skriver Migatronic.

Derudover forventer virksomheden stigende aktivitet inden for svejseautomatisering.

I alt forventer Migatronic et resultatet før skat på 10–15 mio. kr. i 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078