23948sdkhjf

Maskinfabrikken Rival investerer i ny robotløsning

Den østjyske underleverandør har investeret i en Bila RoboPower robotcelle.
Hos Rival har man i mange år overvejet automatisering med robotter, men det er altid blevet ved snakken, da maskinfabrikken ikke lige havde fundet den rette løsning til at opfylde deres behov.

Administrerende direktør Henrik Holvad og produktionschef Heino Pedersen var derfor ret uforberedte til det første salgsmøde med Bila, men på mødet – stadig uden at have set robotten køre - havde Rival skrevet under på deres første robot. Direktør Henrik Holvad udtaler:

- Behovet har været så vildt for mig, så efter at være blevet præsenteret for Bila RoboPower på første salgsmøde, var der ingen tvivl om, at det var den vej, vi skulle gå.

Ydertimerne skal besættes
Rival har længe haft udfordringer med at få besat aften- og nattetimerne i virksomheden, hvilket har betydet, at der ingen produktion har været om aftenen.

- Der ligger utroligt meget potentiale i alle timerne efter almindelig arbejdsdag, i weekenderne og på helligdage, så vores opgave har været at få besat ydertimerne med nogle produktive timer, siger Henrik Holvad, som ligeledes fortæller, at det er deres første robot ud af mange, og målsætningen er at starte med fire timers ubemandet kørsel om dagen:

- Når vi når dette, er det en succes, og så skal vi naturligvis videre. Det er en utrolig billig og simpel løsning, så der skal ikke meget igennem, før det bliver en god investering. Og kigger vi på potentialet, kan det blive en rigtig interessant investering, fortsætter han.

Satser på serieproduktion
Hos Rival har man valgt at investere i en Bila RoboPower for at udvide ydelsespalletten.

- Vi arbejder på at brede vores kompetencer ud til også at omhandle serieproduktion. Det ligger lidt fra vores nuværende kernekompetencer, men vi har allerede de første ordrer i hus, fortæller Henrik Holvad.

- Opgaven bliver også fremover at fortælle vores kunder om alle fordelene ved serieproduktion hos os, og i den argumentation spiller robotten en vigtig rolle, slutter Henrik Holvad.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.394