23948sdkhjf

Dinex lukker produktion i Middelfart

For at styrke den globale konkurrenceevne flyttes produktion til koncernens andre enheder.
I de seneste år er produktionen i Danmark aftaget i takt med koncernens internationalisering og etablering tættere på kunderne.

Som en konsekvens af koncernens ændrede struktur flytter Dinex nu flytte produktionsarbejdspladser fra Middelfart til eksisterende fabrikker i Letland, Tyrkiet, USA og Finland. Dette gøres for at fokusere produktionen på færre enheder.

- Lige nu er vi i et forhandlingsforløb med vores ansatte om de cirka 65 stillinger, der vil blive berørt, udtaler administrerende direktør Torben Dinesen.

Nødvendigt med færre produktionsenheder
- Denne beslutning har været en af de sværeste i min karriere. Middelfart er min hjemby, så at skulle sige farvel til produktionen her i Middelfart, hvor det hele begyndte, og til så mange gode og dygtige medarbejdere, har givet mange søvnløse nætter. Men vi vil iværksætte forskellige initiativer for at hjælp de berørte medarbejdere videre, fortætter Torben Dinesen.

Han erklærer sig utilfreds med udviklingen i 2014. Ved at sammenlægge produktionsenheder vil Dinex intensivere fokus på et globalt produktions-set up.

- Lige nu ser vi en afmatning i Europa, mens markederne i Kina og USA vokser. Denne markedsdynamik er vores globale produktionsapparat nødt til at afspejle, for at vi fortsat kan være konkurrencedygtige og retfærdiggøre investeringerne i nye produkter, siger Torben Dinesen.

Overførsel af produktionen forventes at være gennemført inden udgangen af juli 2015.

Fortsat arbejdspladser i Middelfart
Dinex i Middelfart fortsætter som hovedkvarter og koncernens teknologicenter for hele Dinex Group.

Det betyder, at Dinex på Fynsvej også i fremtiden vil huse salg, udvikling, R&D, testcenter, centrallager, IT og group administration – afdelinger som tilsammen vil beskæftige cirka 70 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08