23948sdkhjf

Ærø et skridt nærmere el-færger

125 millioner støttekroner kan være på vej til Ærø. EU har netop sagt god for ansøgningen, nu går kontraktforhandlingerne i gang.
EU har i dag givet positiv evaluering på en ansøgning om støtte på 125 mio. kr. til en elfærge til Ærø. De endelige kontraktforhandlinger går således i gang og forventes afsluttet inden for tre måneder.

Først i den videre proces vil det endelige støttebeløb og betingelser blive kendt.

Elfærgeprojektet Green Ferry Vision har til formål at udvikle såvel design som forretningsmodel for en 100 procent elektrisk konceptfærge. Designet har fokus på mindre til mellemstore færgeruter, for eksempel ø-ruter som Ærøs, samt sejlads på begrænset vanddybde i kystnære farvande

Ærø Kommune (som ejer Ærøfærgerne) er koordinator på ansøgningen og projektet. Skibsingeniør Jens Kristensen, Marstal, står for design og projektering. Søby Værft skal bygge færgen med batterier og eldrivdel fra Siemens. Færgen vil efter en prøveperiode erstatte den eksisterende færge på Ærøruterne Søby-Faaborg og Søby-Fynshav.

Elfærgeprojektet er udsprunget af et forprojekt, som Henrik Hagbarth-Mikkselsen, Marstal Navigationsskole, har stået for.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.504