23948sdkhjf

Horns Rev får en makeover

Samtlige vinger fra de 91 havmøller i havvindmølleparken Horns Rev skal pilles ned, bringes i land og opgraderes.
Når Siemens Wind Power er færdige med den tekniske opgradering hos LM Wind Power vil vindmøllernes produktion være øget med 1-1,5 procent, skriver JydskeVestkysten.

I alt opgraderes de 273 vindmøller ved at få påmonteret forskellige aerodynamiske komponenter i form af plasticskaller i forskellige størrelser, hvilket vil forbedre vindens strømning omkring møllen og dermed møllens evne til at hente energi ud af vinden.

Opgraderingen af de knap 10 år gamle møller er forventelig, lyder det fra Dong, der ejer møllene.

- Vingerne på de 2,3 MW store vindmøller i Horns Rev 2 er oprindeligt udviklet og bygget i 2004 og var dengang bygget til at kunne snurre på en vindmølle, der stod på land. Siden dengang er der sket en kæmpe teknologisk udvikling i såvel vinger som på stort set alle andre komponenter i en vindmølle, så de vindmøller, der i dag bliver opført til havs er udviklet til at kunne håndtere det udfordrende vejrlig på havet, siger Michael Simmelgaards, ansvarlig for drift og vedligehold af Dongs vindmøller.

Opgraderingsprojektet påbegyndes til maj og afsluttes i 2017. Det vil beskæftige godt 110 personer i Dong Energy og Siemens samt hos underleverandører på havnen i Esbjerg og hos LM Windpower, hvortil møllevingerne fragtes, når de endnu engang rammer land.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.298