23948sdkhjf

10 millioner kroner til Crestwing-prototype

Energinet.dk investerer 10 mio. kr. i bølgeenergianlægget Crestwing og fremstillingen af en halvskala-prototype.
På sin hjemmeside skriver ophavsmanden til bølgeenergianlægget Crestwing Henning Pilgaard i forbindelse med årsskiftet:

- Tak for i år. Crestwing ser frem til et meget travlt år, hvor vi skal i gang med: Bygning af prototypen, da vi har fået tilskud fra energinet.dk og Istandsættelse af Fladstrandmodellen og genudlægge den med el-kabel.

10 mio. kr. til halvskala prototype
Tilbage i 2008 påbegyndte Henning Pilgaard arbejdet med Crestwing med en række tests af en 1:30 model på AAU. Nu står han over for en helt ny epoke for anlægget.

- Ja, vi har fået 10 mio. kr. fra Energinet.dk, og de skal bruges på at bygge en halvskala prototype, som skal testes i Vesterhavet, højest sandsynligt i Hanstholm, fortæller han til Energy Supply.

Henning Pilgaard forventer, at prototypen bygges i løbet af 2015 og lægges ud i foråret 2016.

- Der er jo mange ting, der skal på plads. Den nye model bliver jo 10x30 meter og 2,5 meter høj, hvor den er højest, så den er jo på størrelse med et mindre skib, forklarer han og tilføjer, at selvom man skal i gang med at bygge et nyt anlæg, så tester man videre på 1:5 anlægget i Frederikshavn

Tester og tester og tester
Henning Pilgaard har været meget grundig i forbindelse med sit forarbejde både med tests i 2008 på AAU og i 2010/2011 på Hydraulisk Institut i Hørsholm, ikke desto mndre fortsætter Henning Pilggard med at teste på Fladstrandmodellen.

- I forbindelse med de tests vi har gennemført hidtil, er vi stødt på et par udfordringer bl.a. med tætheden i maskinrummet. Men det er er ikke noget, der ikke kan overvindes. Men vi fortsætter med at teste og forbedre både energiproduktion og vores Power Take Off system, forklarer han og uddyber:

- Vi har pt. en virkningsgrad på 80 procent på Power Take Off systemet, og regner man det om til et større anlæg, så svarer det til 90 procent og så er vi på vindmølleniveau, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.442