23948sdkhjf

Små metalvirksomheder hårdere ramt på arbejdskraft

Tre ud af ti mindre virksomheder med behov for nye ansatte har forsøgt at rekruttere kvalificerede medarbejdere uden held.
Inden for det seneste år har tre ud af ti mindre virksomheder med behov for nye medarbejdere forgæves forsøgt at rekruttere kvalificerede medarbejdere. Det er en større andel end blandt større virksomheder.

Kender du det?


Har du eller din virksomhed forgæves søgt efter kvalificerede medarbejdere, så hører vi gerne fra dig.

Kontakt Metal Supplys redaktion på mail.

Og mere end hver fjerde af de mindre virksomheder, der sidste år forgæves forsøgte at rekruttere de rette nye medarbejdere, var helt nødt til at opgive ordrer eller aktiviteter.

Det viser tal fra DI’s Virksomhedspanel, som er en spørgeundersøgelse lavet blandt virksomhedslederne i et repræsentativt udsnit af DI’s medlemskreds.

Udviklingen bekymrer Karsten Dybvad, adm. direktør i DI.

- Når virksomhederne ender med at måtte takke nej til ordrer, fordi de ikke kan finde de folk, som skal være med til at gøre ordrerne til virkelighed, kan det i sidste ende betyde, at vi bremser et begyndende opsving. Mindre virksomheder skaber over halvdelen af al den værdi, som bliver skabt i Danmark, og vi skal gøre alt for at undgå, at mindre virksomheder med vokseværk bliver holdt tilbage, siger Karsten Dybvad.

Læs flere tal fra undersøgelsen, som kan findes her .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078