23948sdkhjf

Aleks Steen investerer sig til rekordår

Flere nye maskiner har været med til at øge produktiviteten hos den østjyske underleverandør, der kom ud af 2014 med rekordomsætning.
- 2014 var vores hidtil bedste år. Revisoren er ikke helt færdig med tallene, men vores omsætning steg med over 20 procent, konstaterer direktør Flemming Steen, der er den ene af fire ejere af Aleks Steen ApS Maskinfabrik.

- Der har været større flow og mængde fra vores faste kunder, og så har vi haft nogle store, langsigtede ordrer, vi kunne arbejde på løbende. Det betyder, at vi har udnyttet maskinparken godt og kørt flere timer i døgnet, uddyber han.

Har automatiseret sig ud af krisen
Det har dog også krævet en del rettidig omhu og fremsynethed at nå rekordomsætningen. Som alle andre underleverandører blev også Aleks Steen ApS ramt hårdt af finanskrisen.

- I 2008 var vi 29 medarbejdere, men røg ned på 18 i løbet af et halvt år under krisen. I dag er vi 24, og alligevel har vi øget omsætningen med 20 procent i forhold til 2008. Det er lykkedes, fordi vi har automatiseret på det maskineri, vi har, forklarer Flemming Steen.

Tre nye maskiner på et år
Forud for rekordåret er der da også foretaget flere vigtige investeringer, der har givet tiltrængt, ekstra kapacitet i produktionen. Aleks Steen ApS er nu producerende med 32 CNC-maskiner.

- I slutningen af 2013 anskaffede vi en Mori Seiki NLX 2500. Det er en afløser for en af vores ældre maskiner, og vi købte den for at få en hurtigere og mere stabil maskine. Drejediameteren er 570 mm og længden 1250 mm, fortæller Jørgen Larsen, der er teknisk direktør og ligeledes medejer af virksomheden.

Næsten samtidig købte Aleks Steen ApS en Maier langdrejer. Den drejer op til ø26 og skulle supplere maskinparken, så man nu er oppe på fem stangautomater.

- De har rigtig travlt, og hvis det fortsætter på det niveau, så skal vi have en mere i 2015. Vi har ikke prøvet langdrejere før, men vi er blevet så glade for den, at det nok bliver en lignende næste gang, der skal investeres. Nogle af de emner, vi har flyttet over på den, har vi fået en besparelse på 30-40 procent på, siger Jørgen Larsen.

- Sidst men ikke mindst købte vi i efteråret en Nakamura 450 hos Masentia. Det er en ret stor drejebænk, som vi har fået specialbygget fra fabrikken til akselbearbejdning. Den kan dreje emner op til 1500 mm og skal bruges til nogle meget lange emner, som vi laver. Vi har to tilsvarende maskiner fra HwaCheon, men den her er lige en tand hurtigere, lyder det fra Jørgen Larsen.

Kigger på robotter
De to medejere har dog ikke flere maskiner i kikkerten lige nu, men næste skridt bliver formentlig øget automatisering af den nuværende maskinpark.

- Vi fik en robot for seks år siden, og det vil vi satse mere på fremover. Vi vil gerne have bygget nogle robotter på vores eksisterende fræse- og drejemaskiner, og vi har fået et par tilbud, som vi lige nu går og overvejer, siger Flemming Steen.

- Inden for et-to år skulle der gerne ske en hel del, så vi får optimeret på flere emner og opgaver, og dermed står mere konkurrencedygtig, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062