23948sdkhjf

Rederier tvinges til udenlandske værfter

Firkantede regler for hvor mange gange et dansk skib med udenlandsk besætning må anløbe danske havne gør, at rederierne må søge udenlands, når skibet skal på værft.
Ifølge loven må et dansk skib med besætningsmedlemmer fra ikke EU-lande højst anløbe danske havne 25 gange om året uden at søge arbejdstilladelse for besætningsmedlemmerne. De regler betyder imidlertid, at danske værfter går glip af ordrer, for hvis rederierne bruger de 25 anløb til den primære forretning, må de søge til et af vores nabolande for at komme på værft. Det skriver Børsen.

- Flere af mine klienter fravælger decideret danske værfter. Det er efter min opfattelse helt håbløst, at værftsbesøg tæller med i den tossede regel, siger Peter Ringsted, der er advokat med speciale i maritime kunder, til avisen.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen forklarer i en mail til Børsen, at der ikke er nogen planer om at ændre reglerne, så værftsbesøg undtages. Reglerne er nemlig lavet for at beskytte danske arbejdspladser mod social dumping.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.344