23948sdkhjf

Nu er gigantordre helt sikker for Vestas

Afrikas største vindpark, Lake Turkana, har været syv år undervejs.
Den samlede finansieringspakke på 5 mia. kr. er nu på plads med såkaldt financial close, hvor en række banker har godkendt de endelige aftaler om lånefinansiering til Afrikas største vindpark, Lake Turkana. Det betyder, at etableringen af projektet nu for alvor kan gå i gang.

Klimainvesteringsfonden, der er etableret med bidrag fra dansk udviklingsbistand, bidrager med 87 mio. kr. i aktiekapital. EKF (Eksport Kredit Fonden) stiller samtidig garantier for omkring 1 mia. kr. Handels og udviklingsminister Mogens Jensen udtaler:

- Det er en god dag for grøn energi og beskæftigelse i Kenya. Projektet kommer i stand med finansiering via Klimainvesteringsfonden, og det viser, at vi gennem et tæt privat og offentligt samarbejde kan skabe resultater, der både gavner det globale klima, dansk erhvervsliv og bidrager til vækst og beskæftigelse i Kenya.

365 vindmøller fra Vestas
Vindparken kommer til at bestå af 365 vindmøller spredt på mere end 160 kvadratkilometer i den nordlige del af Kenya tæt ved Lake Turkana. Der er vindforholdene ideelle, fordi der blæser en meget stærk og konstant vind, hvilket giver en meget høj effektivitet.

Vestas leverer vindmøller af typen V52-850 kW, og de vil samlet kunne producere, hvad der svarer til 15 procent af Kenyas samlede el-produktion.

Den afsides placering af vindparken betyder, at der skal etableres en mere end 400 km lang el-transmissionslinje samt 300 km transport- og serviceveje. Det arbejde er nu sat i gang og skal være færdiggjort, inden vindmøllerne fra Vestas kan opsættes og levere strøm til det kenyanske el-net. Forventningen er, at strømproduktionen kan begynde i 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.315