23948sdkhjf

Ammunitionsfabrik i Elling fyrer 31 ansatte

Denex oplever ordrenedgang fra det danske forsvar.
Denex, der producerer ammunition, har tirsdag og onsdag udleveret fyresedler til 31 ansatte. Det bekræfter administrationschef Randi Jensen.

- Vi har oplevet en nedgang i ordrer fra det danske forsvar, og derfor har vi desværre måtte afskedige 31 medarbejdere, siger hun.

- Men vi har oplyst over for de afskedigede, at hvis vi får nye ordrer, er vi indstillet på at rive nogle af fyresedlerne i stykker, forklarer hun.

Denex, der er et privat firma, har i dag cirka 100 ansatte, og der er således tale om en stor fyringsrunde.

- Derfor har vi gennemført forhandlinger med de ansattes faglige organisationer, og har på den måde fået reduceret antallet af afskedigelser fra udmeldte 40 til nu 31, siger administrationschefen.

Der er tale om en reducering af medarbejderstaben indenfor alle faggrupper, det vil sige både i selve produktionen og blandt det administrative personale.

- Folk har forskellige opsigelsesvarsler, og de første fratræder til nytår, siger Randi Jensen.

Administrationschefen ved ikke, om det danske forsvar eventuelt har placeret ordrer på ammunition hos andre leverandører.

Spanskejede Denex A/S er som nævnt en civil virksomhed, der fremstiller, opbevarer, tester, vedligeholder samt destruerer ammunition til civil og militær brug. Der er endvidere pakning af ammunition og fyrværkeri til destruktion på virksomheden.

For en måned siden besøgte forsvarsminister Nicolai Wammen Denex i forbindelse med forsvarsministeriets strategi ”Open for Business”, der blandt andet sigter på at skabe vækst og arbejdspladser indenfor forsvarsindustrien. Den gang var meldingen en noget anden.

- Jeg ser gerne, at virksomhederne får mulighed for at ekspandere mere i fremtiden. I den forbindelse arbejder vi blandt andet for regler i EU, der giver så fri en konkurrence som muligt, forklarede ministeren.

- Men det er rigtigt godt at se denne her virksomhed med egne øjne. Det betyder jo, at når jeg møder mine kolleger i EU, så har jeg mulighed for at fortælle dem om den her virksomhed, der ligger ved Frederikshavn, og som producerer miljørigtige kvalitetsprodukter, udtalte forsvarsministeren til Nordjyske Stiftstidende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062