23948sdkhjf

Spørg om jura: Direktørens kone havde sex med værkføreren – er bortvisning ok?

December er julefrokosttid – og det er det også i en mindre produktionsvirksomhed i Vestsjælland.
Direktøren Peter, hans kone Bettina, der arbejder som bogholder i virksomheden, værkføreren Mark og de 10 ansatte er samlet hjemme hos direktørparret til julefrokost, arrangeret af medarbejderne.

I løbet af aftenen udvikler festen sig noget overraskende, da værkføreren forlader selskabet sammen med direktørens kone. De kommer ikke tilbage, og først flere dage senere får direktøren besked om, hvad der egentligt er sket – Bettina har valgt Mark, og Peter står tilbage uden to ledende medarbejdere, over for en skilsmisse og med en medarbejderstab og kundekreds, som mildest talt er rystede og usikre på virksomhedens fremtid.

Direktøren bortviser og fyrer værkføreren, som har meldt sig syg, men sagen ender i retten – for må Peter bortvise Mark for at have sex med Bettina?

Svar
Ovenstående beskrivelse af retsstilling kan under ingen omstændigheder erstatte konkret juridisk rådgivning vedrørende overenskomstmæssige forhold.
Sagen blev ført i retten af Arbejdsgivernes advokater på vegne af virksomheden, og dommen var klar:

Det seksuelle forhold mellem værkføreren og direktørens kone fandt sted efter en firmafest, hvor de øvrige medarbejdere var til stede, og det må derfor betragtes som være begået i tjenesten. Handlingen medførte stor skade både på det personlige plan for direktøren og for virksomheden, da både medarbejdere og kunder var usikre på virksomhedens fortsatte eksistens. Værkføreren var en ledende medarbejder, som havde en betroet stilling, og derfor havde han en skærpet loyalitetspligt over for virksomheden.

Sex med Bettina udgør på den baggrund et så alvorligt tillidsbrud og loyalitetssvigt, at der var tale om grov misligholdelse af ansættelsesforholdet, og direktøren var derfor berettiget til at bortvise værkføreren. Og da Mark tabte sagen, kom han herudover til at betale sagsomkostningerne på 23.000 kr.

”Spørg om jura” er udarbejdet i samarbejde med jurister hos Arbejdsgiverne. Har du spørgsmål, du gerne vil have besvaret, kan du sende dem til

Kilde: Arbejdsgiverne - http://www.arbejdsgiverne.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11