23948sdkhjf

Belaz vinder Swedish Steel Prize 2014

Dette års vinder af den internationale pris Swedish Steel Prize er hviderussiske Belaz, som har udviklet verdens største minedumper. Selskabet vinder prisen for et nyskabende akselophæng, hvor egenskaberne i højstyrkestål anvendes på en ny og innovativ måde.
- Belaz har på modig vis udvidet grænserne for, hvad der indtil nu har været anset som praktisk muligt med eksisterende teknologi, siger Gregoire Parenty, formand for juryen og marketingdirektør hos SSAB.

Trenden indenfor mine- og stenbrudsindustri i verden er "jo større, jo bedre". Efterspørgslen er stor, og derfor skal produktionen til stadighed optimeres.

Belaz, som er en global producent af mine-dumpere, har ved hjælp af højstyrkestål udviklet verdens største mine-dumper, der kan laste 20 procent mere, samtidig med at brændstofforbruget er blevet lavere.

- Belaz’s nye konstruktion viser, at man med højstyrkestål kan producere stærkere, lettere og mere holdbare produkter, siger Gregoire Parenty, som understreger, at det var et tæt opløb blandt årets finalister.

Swedish Steel Prize blev i år uddelt for 16. år i træk. Det skete i forbindelse med et netop afholdt tredages arrangement, hvor 800 deltagere fra hele verden er blevet opdateret på højstyrkestål.

De øvrige nominerede blev alle tildelt andenpræmien i Swedish Steel Prize 2014. De øvrige nominerede var Santander Equipos fra Chile, Timo Penttimies fra Finland og Vale fra Brasilien.

Swedish Steel Prize blev indstiftet i 1999 af SSAB for at inspirere og formidle viden om højstyrkestål, og om hvordan dette kan anvendes til at udvikle stærkere, lettere og mere holdbare produkter.
Læs mere om: SSAB
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093