23948sdkhjf

Værft får iværksætterpris

Hirtshals Yard hædres for at have startet ny succesfuld virksomhed ovenpå resterne af det lukkede Wärtsilä.
Havnebyen er på mange måder lokomotivet for erhvervsudviklingen i Hjørring Kommune, og for andet år i træk er det en havnevirksomhed I Hirtshals, der får Erhverv Hjørrings Iværksætterpris.

Det blev afsløret torsdag, hvor makkerparret Jesper Reinholt og Rasmus Brohus fra Hirtshals Yard blev hædret for deres arbejde med at få reparationsværftet på benene igen ovenpå lukningen af det tidligere Wärtsilä. Sidste år tilfaldt prisen Safe Ocean Service.

Markante resultater
- Prisvinderen lever i allerhøjeste grad op til fundatsens ord om at have opnået markante resultater for virksomheden, beskæftigelses- og erhvervsudviklingen, sagde formand for Erhverv Hjørring, Henrik Willadsen.

De to tidligere projektledere hos Wärtsilä så mulighederne med faciliteter og knowhow til rådighed, og med hjælp fra andre lokale kræfter lykkedes det i 2012 at rejse kapital og få en organisation på plads, der kunne køre værftet videre.

75 arbejdspladser
Tæller man arbejdspladser hos underleverandører med, beskæftiger værftet 75 medarbejdere, når der er mest tryk på, og ordrebogen er foreløbig fyldt indtil sommerferien næste år.

Jesper Reinholt og Rasmus Brohus ser så lyst på fremtiden, at de går med overvejelser om at udvide kapaciteten, og den største udfordring lige nu er faktisk at tiltrække tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft, nemlig skibsingeniører og maskinmestre.

- Jeg håber Hirtshals Yard kan overkomme den barriere og fortsætte væksten til gavn for virksomheden og erhvervsudviklingen i Hirtshals og hele Hjørring Kommune, lød det fra Henrik Willadsen.

Hirtshals Yard modtog en skulptur, som er udført af kunstneren Flemming Holm.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.345