23948sdkhjf

Scaniro løb med CSR-pris

Stålvirksomheden Scaniro i Fjerritslev har vundet CSR People Prize 2014.
Den nordjyske stålvirksomhed Scaniro i Fjerritslev løb med prisen og æren sammen med Arriva, da de to virksomheder torsdag modtog CSR People Prize i Holstebro Musikteater.

CSR People Prize uddeles i to kategorier, dels til mindre virksomheder med under 100 medarbejdere, dels til større virksomheder med over 100 medarbejdere. Og de mindre virksomheders pris gik altså i år til Scaniro, som vandt foran bornholmervirksomheden Beck Pack Systems og Restaurant Dronning Louise i Esbjerg.

Hjælper udsatte ledige
Juryen bag CSR People Prize fremhæver især Scaniros tiltag JobFabrikken, som en forbilledlig indsats for at skabe job til udsatte ledige, og det er en af årsagerne til, at den nordjyske virksomhed fik CSR People Prize.

JobFabrikken blev etableret i 2013, hvor Scaniro gik sammen med Jobcenter Jammerbugt om at hjælpe ledige, som ud over ledighed også kæmper med andre problemer.

Med et praktikforløb i JobFabrikken får de ledige kontakt til arbejdsmarkedet og optrænet nye erhvervskompetencer. Omkring 20 procent af praktikanterne er efterfølgende blevet ansat hos Scaniro.

For Scaniro er gevinsten, at virksomheden får løst en række produktionsopgaver, som førhen lå i Kina, men de er nu trukket hjem til Danmark og bliver løst i JobFabrikken.

Scaniro: CSR er det rigtige at gøre
- Her på Scaniro arbejder vi ikke med CSR for anerkendelsens skyld, men fordi vi synes, at det er det rigtige at gøre. Både for den enkelte ansatte, men også for det lokalsamfund, som vi sætter så stor en pris på at være en del af, siger Michael Ranch Kornum, direktør for Scaniro.

Virksomheden har otte til ti ledige tilknyttet JobFabrikken ad gangen i forløb på 13 uger. Ofte bliver forløbene forlænget, fordi praktikanterne gør store fremskridt, og Michael Ranch Kornum er godt tilfreds med JobFabrikken.

- Igangsætningen er gået over al forventning. Vi har indrettet et afsnit af fabrikken, hvor JobFabrikken holder til. Her er der fokus på et roligt og effektivt arbejdsmiljø, siger han.

Fokus på kompetenceudvikling
Foruden den store indsats med JobFabrikken har Scaniro også et skarpt fokus på kompetenceudvikling af sine medarbejdere, så både virksomhed og ansatte er rustet til fremtiden.

Der er et godt arbejdsmiljø med høj trivsel blandt medarbejderne, og det afspejler sig blandt andet i et lavt sygefravær på to procent.

CSR People Prize blev overrakt af prins Joachim ved det store gallashow CSR Awards, som for andet år i træk blev holdt i Holstebro.

Det er VFSA – Virksomhedsforum for Socialt Ansvar, som står bag CSR People Prize, der hvert år går til virksomheder, som gennem konkrete initiativer viser, at de tager et socialt ansvar. For eksempel gennem tiltag, der forebygger sygefravær, fastholder medarbejdere, som er i fare for at glide ud af arbejdsmarkedet eller ved at indsluse ledige, der har svært ved at få foden inden for på jobmarkedet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078