23948sdkhjf

KP-Industri med helt fremme i gazelle-feltet

Den midtjyske leverandør af automationsløsninger var blandt de virksomheder, der onsdag blev hædret som årets gazelle-virksomheder.
Herning-virksomheden placerede sig med en vækst i bruttoresultatet på 1.101,7 procent over de seneste fire år på en syvendeplads i årets gazelle-konkurrence. Dermed er KP-Industri blandt de virksomheder fra metal- og maskinindustrien, der har klaret sig allerbedst.

Det var da også en tydeligt stolt indehaver, Keld Pedersen, som Metal Supply fangede efter udnævnelsen. I 2010 kom KP-Industri ud med et samlet bruttoresultat på 1,3 mio. kr., og det var altså vokset med 1.101,7 procent til 15,8 mio. kr. i 2013. I samme periode er årets resultat ligeledes mangedoblet fra 0,7 mio. kr. til 10,8 mio. kr. Keld Pedersen er da heller ikke i tvivl om, hvad der har været med til at sætte opturen i gang.

- Vi havde frygteligt travlt op mod krisen, men alt hvad der skulle automatiseres blev slukket deromkring. Derefter kom de store virksomheder i spil, og de besluttede sig for, at de ville automatisere sig ud af krisen. De små og mellemstore ville også gerne automatisere, men de har haft problemer med at skaffe kapital, forklarer han til Metal Supply.

- Behovet bliver nærmest større og større, for virksomhederne vil forbedre deres kvalitetskontrol og sikre sig, at alt er ensartet, og derfor har de behov for at kunne opsamle målinger på alle dele for at se, om de overholder kvalitetskravene, fortsætter han.

Samtidig har KP-Industri oplevet et stigende salg uden for Danmarks grænser, og det skyldes i høj grad, at danske virksomheder, der har startet produktion rundt omkring i verden, foretrækker en dansk leverandør af automationsløsningerne.

- En del af vores anlæg ender uden for Danmark, fordi de store kunder i stigende grad lægger deres produktion uden for landet. De trækker leverandørerne af automation med, fordi vi laver komplekse og gode anlæg herhjemme. Vi er hurtige til at omstille os og hjælpe folk, når de har et problem, siger Keld Pedersen.

- Vi har en meget større eksportandel nu end før krisen. Lige nu sidder vi og kigger på to anlæg til Slovakiet, for de mærker også øgede kvalitetskrav, og så er de nødt til at automatisere. Men vi oplever også, at nogle kunder tager anlæggene med hjem til Danmark igen, for de anlæg er så højteknologiske, at lønudgiften pludselig bliver minimal, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.391