23948sdkhjf

Glunz og Jensen forventer fremgang

Første kvartal af regnskabsåret 2014/2015 bød på omsætningsnedgang og hård konkurrence for den danske producent af trykkerimaskiner.
Glunz & Jensen omsatte i første kvartal 2014/2015 for 69,4 mio. kr. svarende til et fald på 11 procent sammenlignet med samme kvartal året før.

I samme periode faldt EBITDA-resultatet med 4,7 mio. kr. til 3,8 mio. kr., og resultat før skat faldt med 4,6 mio. kr. og endte med et underskud på 2,9 mio. kr.

- Der har i fjerde kvartal sidste år samt i første kvartal i år været en opbremsning indenfor emballageindustrien i Europa. Det gælder både de ledende emballageproducenter samt repro-husene i Europa. Ligeledes har der været reducerede oplag på stort set samtlige aviser og magasiner i Europa, som har medført reduceret afsætning af vores prepress-produkter til avis- og magasin-sektoren, siger administrerende direktør Keld Thorsen.

- I Nordamerika ser vi derimod et behov for udskiftning af slidt og forældet udstyr inden for emballageindustrien, og her har vi haft et pænt første kvartal. Ligeledes ser vi øget behov for en udbygning af emballageindustrien i Asien, Sydamerika og Mellemøsten. Her øges behovet for emballage i høj trykkvalitet i takt med, at supermarkederne øger deres tilstedeværelse i disse regioner. Dette kombineret med god aktivitet i vores udviklingsafdelinger samt rationaler generelt gør, at vi har en forventning om at indhente det tabte fra første kvartal 2014/2015 inden regnskabsåret udgang, fortsætter han.

Glunz & Jensen fastholder derfor sine forventninger til 2014/2015 som helhed, hvor man stadig kalkulerer med en omsætning på 330-350 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 30-35 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079