23948sdkhjf

Triplecut vil gøre metalbranchen cool igen

Det er både det offentliges, skolernes og virksomhedernes ansvar at sørge for at gøre det mere attraktivt at tage en metalfaglig uddannelse, mener direktør hos Triplecut, Michael Henningsen.
Som så mange kolleger i branchen oplever TripleCut kamp om arbejdskraften for øjeblikket.

- Vi kunne godt bruge fem medarbejdere mere, men vi kan ingen få. Når det kommer til cnc-bearbejdning, så er markedet ganske enkelt støvsuget for kvalificerede medarbejdere, siger direktør og ejer hos TripleCut, Michael Henningsen, til Metal Supply.

Svært at få lærlinge
Når det kommer til en løsning på problemet, mener TripleCut-direktøren, at der er brug for omgående handling, hvis ikke manglen på arbejdskraft skal blive katastrofal. Han vil dog ikke entydigt pege på det offentlige og skolerne som skurken, men mener også at virksomhederne må ind i kampen.

- Vi skal fange de unge mennesker på et tidligt tidspunkt, og vi må nok også gribe i egen barm og sige, at vi har været utroligt dårlige til at sælge de her uddannelser, forklarer Michael Henningsen.

- Jeg synes, vi selv har svært ved at få lærlinge. Vi forsøger på alle mulige måder gennem netværk og spørger rundt omkring. De unge, vi har i forvejen, forsøger vi også at få til at påvirke dem, de kender, fortsætter han.

Maskinparken halter
Som så mange andre er Michael Henningsen enig i, at der skal en holdningsændring til hos de unge, og et godt sted at starte er uddannelsesstederne.

- Erhvervsskolerne halter voldsomt bagefter. Den maskinpark de har, er jo fra da vi andre gik på teknisk skole. Man er ikke fulgt med tidens udvikling, lyder det fra TripleCut-direktøren.

- Man kan lære alle grundprincipperne, men derefter er man også hægtet af. Hvis jeg selv kom ned på teknisk skole, og så de maskiner, ville jeg som elev tænke, at dem skulle jeg i hvert fald ikke bruge de næste 30 år af mit liv på, fortsætter han.

Lærere i praktik
Han understreger dog, at alle har et ansvar for at vække de unges interesse, og i stedet for bare at pege fingre af den lokale tekniske skole, er TripleCut gået i samarbejde med Syddansk Erhvervsskole – og skolen har taget imod kritikken og blandt andet benyttet sig af et tilbud om at sende lærere i praktik hos Vejle-virksomheden.

- Jeg mener jo i bund og grund, at det skulle være et krav, at alle lærere hvert tredje år skulle ud i erhvervslivet og have det hele genopfrisket. Vi er nu så langt fremme i processen, at vi har haft en enkelt lærer i praktik hernede, og det gik faktisk rigtig godt. Han var yderst positiv, og han havde fuldstændig den samme holdning som os, forklarer Michael Henningsen.

Syddansk Erhvervsskole tildelte i sommer TripleCut skolens jubilæumspris netop for den ekstraordinære indsats med at skaffe ny unge til metalfaget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094