23948sdkhjf

UG Metal har succes med offshore

Udvikling af prototyper og flere opgaver som hovedleverandør giver travlhed hos det østjyske metalstøberi. Især løsninger til redningsudstyr efterspørges.
UG Metal oplever en markant stigning i antallet af offshorerelaterede projekter, og et af dem har indirekte udmøntet sig i international anerkendelse til Hedensted-virksomheden. Cresto AB, svensk producent af personligt faldsikringsudstyr, er blevet tildelt den prestigefulde Red Dot Award: Product Design 2014 i kategorien ”Safety technology”. Direktør hos UG Metal, Mikkel Udengaard, siger:

- Crestos faldsikringsløsninger anvendes, hvor der arbejdes i højderne på eksempelvis havvindmøller. ResQ DD er et innovativt produkt med et reb omkring en aksel, der via en indbygget bremse virker straks i tilfælde af fald. Vi har været med på projektet fra begyndelsen og har støbt ”huset”, forklarer han og uddyber, at Red Dot Award er verdens største designkonkurrence med næsten 5.000 indsendte bidrag i 2014:

- Det kan blive ganske stort. Markedsføringen af ResQ DD på verdensplan er først lige begyndt, så der skulle gerne komme mere vores vej.

Unik udløsermekanisme fra Fyn
Svendborg-virksomheden Nadiro er en anden maritim aktør med tilknytning til UG Metal. Drop-In-Ball udløsermekanismen til redningsbåde har støberiet i Hedensted som hovedleverandør:

- Vi har fremstillet beslag til deres nye 32 KN system, som redningsbåden er hægtet fast med. Beslagene er støbt i aluminiumsbronze, en af de stærkeste legeringer der findes. Man skal tænke på, at miljøet er saltvand. Kuglen, som er essentiel for at båden bliver frigjort efter nedhejsning til vandoverfladen, har vi også stået for, siger Mikkel Udengaard og understreger, at også dén opgave har stort potentiale fremdadrettet:

- Der er mange flåder i verden, som kan gøre brug af Drop-In-Ball løsningen. Den er ganske unik, da den er nem at håndtere under vanskelige forhold. Vi har leveret et trecifret antal sæt indtil videre, og der kommer løbende nye bestillinger.

Jönköping igen
De faste leverancer til offshoresektoren har været med til at gøre 2014 til et travlt år, og det er svært at ”nå hele vejen rundt”, som Mikkel Udengaard formulerer det. Derfor vil han også i år drage til Jönköping for at deltage på Elmia Subcontractor messen:

- Det er den eneste messe, vi prioriterer, netop fordi den er så bredt funderet. Deltagelsen er en god mulighed for at hilse på vores nordiske kunder og samarbejdspartnere i et mere uformelt forum. Vi håber selvfølgelig også på at få nogle nye kontakter deroppe. Gerne fra offshoreindustrien, slutter Mikkel Udengaard med et smil.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078