23948sdkhjf

Burmeister & Wain Energy skal levere kraftvarme-kedel til Århus

Burmeister & Wain Energy har underskrevet kontrakt med Århus Kommune AffaldVarme og skal levere kedlen til et af Danmarks største halmfyrede kraftvarmeværker, som ligger i Lisbjerg ved Århus.
Det oplyser Burmeister & Wain Energy i en pressemeddelelse.

Anlægget, som bygges ved siden af det eksisterende affaldsforbrændingsanlæg, er designet til at kunne producere 37 MW eleffekt og 80 MW fjernvarme, svarende til en femtedel af fjernvarmekapaciteten i Århus by. Værket forsynes årligt med 240.000 ton halm, men kan også anvende andre typer biomasse.

Burmeister & Wain Energys leverance omfatter også komplet røggasrensningsanlæg og vandrensningssystem, der skal sikre en minimal miljøbelastning og en 100 procent udnyttelse af energien i brændslet. Burmeister & Wain Energy er på den måde med til at realisere Århus Kommunes klimavarmeplan, der fra efteråret 2016 vil give grønnere fjernvarme til århusianerne, og da hovedbrændslet er lokalt produceret halm, er der tale om et miljømæssigt bæredygtigt anlæg, hedder det i pressemeddelelsen.

Burmeister & Wain Energy, der siden 2002 har været en del af den italienske STF Group, er specialiseret inden for udvikling og design af avancerede dampkedelanlæg til offentlige og private forsyningsværker som for eksempel Avedøre 2 (585 MWth), Amager 1 (350 MWth) og for nylig Sleaford i England (120 MWth).
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079