23948sdkhjf

Spioner i angreb på Terma

Eksperter mener, at kinesere står bag omfattende cyberspionage mod Terma og flere andre danske virksomheder inden for forsvarsindustrien.
DR Nyheder har fået aktindsigt i en rapport fra Forsvarets Efterretningstjeneste, der fortæller om en spionkampagne i flere etaper mod den danske forsvarsindustri. Angiveligt er det lykkedes udefrakommende at trænge ind i flere systemer via malware, og rapporten nævner specifikt den såkaldte PlugX-malware, der kan spores tilbage til en kinesisk virusekspert med forbindelse til det kinesiske militær.

- Vi havde nogle oplysninger i slutningen af 2012, som gjorde, at vi så det nødvendigt at advare dansk forsvarsindustri om en kampagne, som blev kørt mod virksomhederne med henblik på industrispionage, siger Thomas Lund Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste, til DR.

Spionkampagnen er angiveligt løbet over en årrække, men Center for Cybersikkerhed vil ikke oplyse, hvilke virksomheder der er blevet ramt. Anonyme kilder forklarer overfor DR, at det var en del af en global kampagne for at tilegne sig viden om det amerikanske F35 Joint Strike Fighter-fly, og at danske Terma var blandt de ramte virksomheder.

Terma har dog ikke ønsket at kommentere DR’s oplysninger, og den kinesiske ambassade har tidligere på ugen afvist, at landet er involveret i systematisk cyberspionage mod danske virksomheder.

Originalartikel: http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2014/09/2...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235