23948sdkhjf

Semco Maritime vinder tre rig-ordrer

Semco Maritime Rig Projects ved Invergordon vinder sine første store ordrer.
I starten af året indgik den danske projekt- og offshore-ingeniørvirksomhed Semco Maritime et strategisk partnerskab med Port of Cromarty Firth om etablering af et center for rig-opgraderinger ved Invergordon i Skotland.

De første større ordrer er nu landet: Over de kommende måneder skal Semco Maritime udføre en række arbejder på to Prospector Drilling jack-up-rigs samt semisubmersible riggen Songa Dee.

To Prospector Drilling rigs
Rig-operatøren Prospector Drilling har valgt Semco Maritime til at udføre afsluttende installationsarbejder på Prospector 5, en ny state-of-the-art drilling rig.

På Prospector 5 skal eftermonteres client equipment til endelig produktionsklargøring, før riggen kan sættes i drift. Der skal endvidere udføres en række mindre installationsopgaver på endnu en Prospector Drilling rig; Prospector 1.

Songa Dee
Samtidig er den 112 meter lange og 80 meter brede semisubmersible rig Songa Dee anløbet Invergordons dybhavns-kaj Queens Dock, hvor Semco Maritime over de kommende to måneder skal udføre blandt andet omfattende el- og rørinstallationer samt ombygninger af riggen. Frank Hall, direktør for Semco Maritime, UK:

- Songa Dee er et godt eksempel på den type af kæmperigs, som Semco Maritime er i stand til at håndtere ved vores nye dybvands-faciliteter ved Invergordon. De tre ordrer lover godt for vores ambition om at blive den fortrukne partner inden for rig-opgraderinger i Nordsø-området.

Både Songa Dee og de to Prospector Drilling rigs er allerede anløbet Invergordon, og Semco Maritimes team bestående af omkring 60 specialister inden for rig-opgradering, er påbegyndt arbejdet simultant på de tre rigger.

Et center for rig-opgradering
Den lovende start for Semco Maritimes nye faciliteter ved Invergordon er ikke mindst et resultat af et godt og gnidningsløst samarbejde med havnen ved Invergordon, Port of Cromarty Firth. Bob Buskie, administrerende direktør for Port of Cromarty Firth:

- Vi glæder os over at kunne yde support til Semco Maritimes aktiviteter her i Invergordon. Vi ændrer, udvider og investerer løbende i forbedring af havnefaciliteterne ved Invergordon. Det gælder især inden for logistik og servicering, men omfatter også lagerhuse, kontorer og arealer til opmagasinering.

I mere end 40 år har området ved Invergordon i det nordlige Skotland leveret ingeniørarbejde og support til Nordsøens energisektor. Havnen har med sin strategisk vigtige placering og sin position som Skotlands dybeste havn gennem tiden håndteret over 650 rigs.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.327