23948sdkhjf

Sådan beskytter du virksomheden mod industrispionage

Industrispionage fra udlandet kræver, at virksomheder holder styr på datasikkerheden. DI har udarbejdet en række anbefalinger.
Risikoen for at fremmede lande overvåger og misbruger elektronisk data fra virksomheder er stigende. Sådan lyder vurderingen fra DI ITEK. Blandt andet på baggrund af Forsvarets Efterretningstjenestes (FE) "Efterretningsmæssig risikovurdering 2013". Her fremgår det, at de alvorligste cybertrusler mod Danmark kommer fra statslige aktører, der udnytter internettet til at spionere.

- Der er flere eksempler på, at fremmede stater har spioneret mod virksomheder. Derfor har vi udarbejdet en vejledning, der giver en oversigt over trusselsbilledet og samtidig giver en række anbefalinger til danske virksomheder, siger branchedirektør Adam Lebech, DI ITEK.

Hvad er truslen?
Først og fremmest anbefaler DI ITEK, at man laver en konkret vurdering af, hvor følsomme oplysninger, virksomheden har liggende i elektronisk form.

- Ofte vil det kun være mellem 0,5 og 2 procent af en virksomheds data, der kræver maksimal sikkerhed. Men de skal defineres, før man kan beskytte dem, og det vil for langt de fleste virksomheder være en god ide at gennemføre klassifikation af data. De data, som er mest følsomme, skal sikres bedst muligt. Blandt andet gennem anvendelse af kryptering, siger Adam Lebech.

Han anbefaler især de mindre og mellemstore virksomheder at få hjælp fra professionelle leverandører.

- Hvis man ikke har tid og kompetencer til selv at håndtere sikkerheden, er der god hjælp at hente hos professionelle leverandører. Det er ledelsens ansvar, at der er styr på sikkerheden, og det er vigtigt også at være opmærksom på, at spionage også kan vise sig i form af telefonopkald og personer, der forsøger at få fysisk adgang til virksomheden, siger Adam Lebech.

Tryghed i hverdagen
Han påpeger, at trusselsbilledet ikke ændrer ved den store værdi, digitaliseringen skaber.

- Mange steder er digital forretning blevet standard. Men jo større rolle it spiller i vores forretninger, jo vigtigere er det, at vi er trygge ved sikkerheden. Vi vil kæmpe for, at vi får en debat
præget af saglighed og med kvalificeret vejledning og information til borgere og virksomheder om, hvordan de kan bevare den teknologiske tryghed, siger Adam Lebech.

Hent vejledningen på DI’s hjemmeside .

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065