23948sdkhjf

Endnu en Bila RoboPower til Brandt Metalindustri

Den store succes, som Brandt Metalindustri havde med den første Bila RoboPower har gjort, at de allerede et år efter har investeret i endnu en Bila RoboPower. Denne gang skal den stå ved en fræser, og robotcellen forventes at være oppe at køre inden for kort tid.
Brandt Metalindustri i Galten ved Århus leverer drejede og fræsede emner til plast- og metalindustrien. Virksomheden er 100 procent underleverandør og har med sine 14 ansatte en cnc-maskinpark, der blandt andet betjenes af deres nye investering, en Bila RoboPower, som er den anden cnc-medhjælper inden for et år.

Bila RoboPower er en flytbar robotcelle, der kan sættes til hvilken som helst cnc-maskine og betjene den i flere timer ad gangen uden opsyn.

Brandt investerede i foråret 2013 i deres første Bila RoboPower, som skulle stå ved en drejebænk. Hos Brandt har man selv formået at tilpasse cellen til virksomhedens egne behov; efter 14 dage havde de allerede udviklet et nyt fikstur til håndtering af emner ind og ud af maskinen. Dette gav plads til flere emner i magasinet, og produkter der har taget flere uger at lave, tager nu kun få dage. Derudover konstruerer virksomheden også selv de nødvendige gribefingre.

Vækst via automatisering
Medarbejderne har taget robotcellen til sig fra dag et, og hos virksomhedens ledelse er de også glade for anskaffelsen:

- Vi var meget skeptiske, indtil vi fik den i brug, men den er så nem at håndtere, at vi ikke kan være andet end begejstrede for den, siger Kenneth Brandt, der er indehaver af Brandt Metalindustri.

Baggrunden for automatiseringen har været at bringe mandetimerne ned, ved at maskinerne kunne passe sig selv nogle flere timer om dagen. Kenneth Brandt estimerer, at de har sparet en halv mand væk, og alternativet havde været at ansætte en mand mere. Så han er ikke i tvivl om, at den fortsatte vækst hos virksomheden skal komme via automatisering med robotter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156