23948sdkhjf

Vinder af Dira Automatiseringsprisen blev…

Tre virksomheder var nomineret til prisen, der blev overrakt ved åbningen af Automatik 2014 i Brøndbyhallen.
Linak, AKK Industri og Trelleborg Sealing Solutions var blevet udvalgt blandt 29 projekter til at kæmpe om Dira Automatiseringsprisen 2014. Det blev sidstnævnte, der løb med æren. Prisen blev overrakt af professor Lars Hein ved den officielle åbning af Automatik 2014.

Den sjællandske virksomhed har haft usædvanligt meget fart på, når det gælder automatisering og anskaffet sig hele 35 robotter på blot 2½ år.

- Trelleborg Sealing Solutions har som en af de første virksomheder i verden vist, hvordan en relativt simpel robot kan indgå i en produktion som et værktøj. Det tætte samarbejde med mennesker ofte uden brug af hegn og beskyttelse er et eksempel på, hvordan fremtidens fabrik kommer til at se ud. Medarbejderinvolveringen har været 100 procent i fokus. Dermed har Trelleborg formået på rekordtid at ændre en skepsis over for robotter til en dyb forståelse blandt medarbejderne af, at robotter er et værktøj og en ven. Trelleborgs løsninger kan vise sig at blive en mental murbrækker for andre danske industrivirksomheder, da de har vist, at man ikke behøver at investere i meget komplicerede robotløsninger. Trelleborg Sealing Solutions har med sine løsninger ændret opfattelsen af, hvad en robot er, og hvad den kan, lød begrundelsen fra juryen.

Hos Trelleborg Sealing Solutions var det produktionschef Jesper Riis og procesteknisk chef Henrik Tørnes, der overbeviste deres ledelse om, at det omfattende automatiseringsprojekt var en god ide, og det var også de to, der tirsdag fik overrakt prisen på automatik-messen.

- Vi havde ikke kunnet skabe det her, hvis vi ikke havde haft fantastiske samarbejdspartnere. Vi skylder en stor tak til CNC.dk og KJV, der har hjulpet os med det her projekt, sagde Henrik Tørnes og Jesper Riis, da de fik overrakt prisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094