23948sdkhjf

To certificeringer til Prodan

Den østjyske underleverandør besluttede sig for at slå to fluer med et smæk og blive både ISO 3834-2- og EN1090-1-certificeret.
Fra 1. juli blev det lovpligtigt for producenter af bygningsstål at blive EN 1090-1-certificeret. Det var dog ikke kun for at kunne lave underleverancer til byggebranchen, at Prodan valgte at få den certificering.

- I og med at kravet om CE-mærkning af stålkomponenter, der er omfattet af Byggevareforordningen er rimelig nyt for alle, er det stadig lidt uklart, hvilke andre brancher end byggebranchen, der er omfattet af lovkravet. Vi ved dog, at en af vores store kunder kommer til at stille krav om CE-mærkning af en række stålkomponenter, uanset om de er omfattet af certificeringen eller ej, siger fabriksdirektør hos Prodan, Freddi Jensen.

Prodan er blevet certificeret i EXC 3, hvilket er den næsthøjeste udførelsesklasse, og det vil sige, at man kan være med på de fleste stålopgaver. Det er da heller ikke nogen tilfældighed, at Prodan netop har satset på en af de høje udførelsesklasser.

- Vi har valgt EXC3 for at differentiere os fra konkurrenterne. Det er en omfattende opgave at blive certificeret til et så højt kvalitetsniveau, men vi forventer, at certificeringen vil åbne nogle nye døre og medføre mange nye opgaver, forklarer Freddi Jensen.

Svejsearbejde opgraderet
Samtidig med EN 1090-1-certificeringen har Prodan også valgt at få en ISO 3834-certificering, der handler om kvalitetssikring af svejsninger og svejserelaterede processer. Certificeringen har tre niveauer, hvor del to, som Prodan har valgt, er den mest omfattende. Her angives ”Fuldstændige kvalitetskrav”, som blandt andet betyder, at underleverandøren nu kan tilbyde fuld sporbarhed på såvel materialer som svejsninger.

- For at blive certificeret stilles der en lang række skrappe krav til at svejseaktiviteter såsom gennemgang af kontrakt og konstruktion, svejsekoordinering, godkendelse af underleverandør, udarbejdelse af svejseprocedurer, styring af materialer og tilsatsmaterialer, varmebehandling efter svejsning, styring af svejse- og måleudstyr, svejseinspektion og styring af afvigende produkter og så videre systematiseres og dokumenteres, siger Freddi Jensen.

- Der er flere trin i sikringen af kvaliteten. For det første skal vi som virksomhed sikre os, at vores svejsere er kompetente og har de nødvendige certifikater til at lave de pågældende svejsninger. Ligeledes skal både NDT-personale og svejsekoordinatoren være certificeret. Desuden stilles der store krav til registreringer i form af kontroller, certifikater, målinger, prøvningsresultater og lignende, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078