23948sdkhjf

Automatiseringsprisen: Fra 0 til 21 robotter på to år

Trelleborg Sealing Solutions er en blandt tre danske virksomheder, der er nomineret til Automatiseringsprisen 2014.
Når det drejer sig om robotter, har Trelleborg Sealing Solutions haft fart på de sidste to år. På den forholdsvis korte tid er antallet af robotter øget fra 0 til 21, og yderligere tre er under indkøring, og 18 er på vej. Netop derfor er virksomheden blevet nomineret til Automatiseringsprisen 2014, skriver Dira på sin hjemmeside.

Baggrunden for den heftige investering i automation var den klassiske; risikoen for at tabe opgaver
Fakta
Dira Automatiseringsprisen uddeles hvert år til en person, et team eller en virksomhed, der har bidraget væsentligt til at øge én eller flere danske virksomheders konkurrenceevne og/eller til at fastholde arbejdspladser i Danmark gennem automatisering baseret på robotteknologi. Der lægges vægt på, at anvendelsen er sket på en banebrydende måde, eller at vinderen har bidraget innovativt til udvikling af robotteknologien.
og arbejdspladser til udlandet.

Hos Trelleborg Sealing Solutions tog man dog kampen op. Robotterne løser materiale-fødning på cnc-maskiner samt enkelte andre fødeopgaver, så én operatør nu kan passe flere maskiner.

Resultatet er, at de dyre mandetimer er blevet flyttet til mere komplicerede opgaver, men også på andre fronter har robotterne gavnet produktionen – for eksempel er leveringstiden blevet nedbragt markant.

Trelleborg Sealing Solutions er nomineret til Automatiseringsprisen 2014 sammen med AKK Industri og Linak. Prisen uddeles tirsdag den 9. september ved åbningen af Automatik 2014.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11