23948sdkhjf

Automatiseringsprisen: Fra Østeuropa til Danmark

Ved at investere i automation sikrede AKK Industri sig en vigtig ordre fra Linak.
Øget automatisering kan være med til at skabe nye arbejdspladser. Det er AKK Industri et lyslevende eksempel på, og derfor er virksomheden nomineret til Automatiseringsprisen 2014.

Ved at investere et tocifret millionbeløb i et nyt robotanlæg fik man Linak til at trække dele af sin produktion af røremner til hæve-/sænkeborde hjem fra Østeuropa og i stedet lægge den i Sønderborg tæt på Linaks egen fabrik i Nordborg. Det nye Robotanlæg hos
Fakta
Dira Automatiseringsprisen uddeles hvert år til en person, et team eller en virksomhed, der har bidraget væsentligt til at øge én eller flere danske virksomheders konkurrenceevne og/eller til at fastholde arbejdspladser i Danmark gennem automatisering baseret på robotteknologi. Der lægges vægt på, at anvendelsen er sket på en banebrydende måde, eller at vinderen har bidraget innovativt til udvikling af robotteknologien.
AKK Industri inkluderer fuldt automatiseret produktion med afkortning, afgratning, stansning, og svejsning med robotter.

Anlægget inkluderer to automat-save, hvor emner efter opsavning/afgratning leveres til robotceller, hvor processerne klip, håndtering, svejs og palletering til lager sker fuldautomatisk ved brug af syv robotter samt transport- og separationssystemer.

Investeringen har sikret 15 arbejdspladser i Sønderborg og samtidig givet reducerede stykpriser og øget kvalitet for Linak. Samtidig er miljøet også den store vinder, idet den beskedne transport fra Sønderborg til Nordborg betyder en årlig CO2-besparelse svarende til 10.000 danskeres privatforbrug.

AKK Industri er nomineret til Automatiseringsprisen 2014 sammen med Trelleborg Sealing Solutions og Linak.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.331