23948sdkhjf

SBS sælger fra

Scandinavian Brake Systems sælger sin renoveringsproduktion af bremsecalipre til FTE Automotive for 207 mio. kr.
Scandinavian Brake Systems har mandag indgået en aftale med den tyske virksomhed FTE Automotive GmbH. Aftalen er en udvidelse af de to virksomheders strategiske samarbejde og betyder, at FTE overtager renoveringsproduktionen af bremsecalipre.

Salgsprisen udgør 207 mio. kr., og aftalen er betinget af en række sædvanlige forhold, herunder godkendelse fra relevante konkurrencemyndigheder, som alle forventes opfyldt.

Positiv egenkapital
Siden 2010 har SBS og FTE haft et joint venture vedrørende renoveringsproduktion af bremsecalipre på fælles produktionsplatform i Presov, Slovakiet, med en ejerandel til SBS på 51 procent og til FTE på 49 procent. Aftalen indebærer, at FTE overtager hele renoveringsproduktionen af bremsecalipre, det vil sige den resterende ejerandel af produktionen i Presov samt renoveringsproduktionen i Støvring. Aftalen omfatter alle ansatte i Støvring med tilknytning til caliperproduktionen, mens de medarbejdere, der har tilknytning til distributionsaktiviteterne i Støvring, forbliver i SBS. Samlet forventes det, at 117 medarbejdere overgår til ansættelse hos FTE som følge af aftalen.

Transaktionen medfører, at SBS realiserer en regnskabsmæssig fortjeneste på cirka 95 mio. kr. før skat, hvoraf 25 mio. kr. vedrører fortjeneste ved indfrielse af ansvarligt lån. Resultat efter skat vil blive påvirket positivt med cirka 72 mio. kr. Koncernens egenkapital forventes efter transaktionen at være positiv og pr. 30.9.2014 at udgøre i størrelsesordenen 0-10 mio. kr.

- Salget kan ses som en naturlig konsekvens af de spidskompetencer, som FTE og SBS hver især har bidraget med i det hidtidige samarbejde. FTE har sit udspring i industrielle kompetencer og har dermed mulighed for at udvikle produktionen yderligere. SBS har indgående viden om det automotive reservedelsmarked for calipre og andre sliddele kombineret med et effektivt, internationalt distributionsnet, siger administrerende direktør Hans Fuglgaard.

- Med indfrielsen af det ansvarlige lån tager SBS det afgørende skridt mod at få normaliseret virksomhedens finansiering. Dermed forstærkes grundlaget for den strategi, som allerede er i gang med at blive implementeret med succes. Det forbedrede kapitalgrundlag giver mulighed for øget udvikling af SBS-koncernens kerneforretningsområder, der alle indeholder væsentlige, strategiske potentialer for vækst og øget indtjening, supplerer bestyrelsesformand Tage Reinert.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172