23948sdkhjf

Svagere halvår end forventet hos Dantherm

Skive-virksomheden kæmper stadig med røde tal på bundlinjen. Der ventes dog en bedring i andet halvår.
Dantherm omsatte i første halvår for 138 mio. kr. for virksomhedens fortsættende aktiviteter mod 158 mio. kr. i første halvår 2013. Driftsresultatet (EBIT) blev som følge af den lavere omsætning et underskud på 7,4 mio. kr. mod et overskud på 1,1 mio. kr. året før.

Resultat før skat blev et underskud på 14,7 mio. kr. i halvåret mod -5,8 mio. kr. i samme periode sidste år.

- Første halvdel af 2014 blev svagere end forventet primært som følge af lavere omsætning inden for affugtning og Telecom reservedelssalg, mens der var vækst i salget inden for ventilation. Efter den snarligt forventede gennemførelse af frasalget af forretningssegmentet Telecom er fokus rettet mod strategisk udvikling af de tilbageværende forretningsområder med henblik på at øge omsætningen og lønsomheden, siger administrerende direktør Torben Duer.

Han forventer samtidig, at aktiviteten vil stige i andet halvår, der traditionelt er bedre end første. Derfor fastholder Dantherm forventningerne til 2014, hvor man kalkulerer med en omsætning på 300-325 mio. kr. og et EBIT på 5-10 mio. kr. Det forudsætter en omsætning i den resterende del af 2014, som er lidt højere end samme periode af 2013 med et bedre driftsresultat (EBIT) som følge af gennemførte omkostningsbesparelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078