23948sdkhjf

Bodycote er hærdet af udenlandske koncernmuskler

Mens andre overfladebehandlere ømmer sig i disse år, blomstrer optimismen hos det fynske hærderi.
- Vi har hidtil haft et positivt 2014, og vi forventer, at 2015 bliver lige så positivt, siger Jesper Rasmussen, som er direktør hos hærderivirksomheden Bodycote Varmebehandling i Ejby på Fyn.

Bodycote Varmebehandling er topscoreren i den brancheanalyse over overfladebehandlere i Danmark, som Metal Supply har udarbejdet. Nettooverskuddet for 2012-2013 blev 14,2 mio. kr. En spinkel forbedring på 200.000 kr. i forhold til året før.

Fra et underskud på 8 mio. i 2009 er det kun gået fremad hvert år, og Jesper Rasmussen tror, at den positive udvikling skyldes, at der er godt med international kapital i ryggen.

Stærkere under vinger
I 1990'erne rykkede den internationale hærderikoncern Bodycote ind i Danmark og kom i 2004 til Ejby på Fyn og købte den virksomhed, der i 40 år var kendt som Haustrup. Britiske Bodycote, som opererer i 26 lande, og som i 2013 omsatte for 6 mia. kr., har siden sat skub i investeringerne på Fyn.

- Det er opbakning fra Bodycote-gruppen, der har givet os råd til at investere i ny teknologi. Det er meget investeringstungt udstyr, som vi har, og vi har investeret i processer, som giver nogle bedre og mere forfinede løsninger, siger Jesper Rasmussen.

- Og det kunne vi ikke have gjort, hvis vi bare stod alene, siger han.

Konkurrerer primært med tyskere
Generelt er der overkapacitet på markedet for overfladebehandling i Danmark, har flere aktører udtrykt over for Metal Supply.

På hærdningsområdet, hvor Bodycote opererer, ser det knapt så skræmmende ud. Og det er slet ikke skræmmende at være Bodycote i disse år.

- Vi er rigtig godt repræsenteret på det danske marked, og vi har især vækst i Nordtyskland og i Sydsverige, siger Jesper Rasmussen.

Det er heller ikke andre danske overfladebehandlere, som hærderiet Bodycote betragter som sine konkurrenter, for i Danmark står Bodycote temmelig alene med sin hærdingsteknologi, som ikke nødvendigvis appellerer til de samme kunder, som andre overfladeaktører har. Det er i langt højere grad en tysk aktør som Stahlhärterei Haupt, der har hovedkvarter i Hamborgs sydlige opland, som Bodycote konkurrerer mod.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078