23948sdkhjf

Danfoss booster bundlinjen

Koncernen har løftet omsætningen, og indtjeningen er forbedret med 22 procent i første halvår.
Med en moderat voksende omsætning og en markant forbedret bundlinje er Danfoss kommet godt igennem første halvdel af 2014. Omsætningen var efter årets første to kvartaler 16,920 mia. kr., og målt i lokale valutaer var væksten i omsætningen på 5 procent.

Koncernens indtjening før andre driftsindtægter og -omkostninger endte på 2,038 mia. kr. og ligger dermed også på et væsentligt højere niveau sammenlignet med 1,665 mia. kr. i samme periode sidste år.

- Vi leverer et godt halvår, der lever op til vores forventninger. Vores positive udvikling fortsætter, og vi skaber solide resultater i en verdensøkonomi i lavvækst. Korrigeret for udsving i valutaerne, som fortsat er ganske betydelige, har vi vækst på toplinjen, og vores indtjening er styrket. Det viser, at vores strategi virker, og at vores medarbejderes målrettede indsats bærer frugt, forklarer koncernchef Niels B. Christiansen.

Nordamerika fører an
Fremgangen er bredt funderet i Danfoss’ forretningsområder, men Danfoss Power Solutions, der producerer hydraulik-komponenter til mobile maskiner, har oplevet den største stigning i efterspørgslen. Også inden for energibesparende løsninger til kølesystemer, airconditioning og hastighedsstyring af elmotorer har efterspørgslen været stigende.

En betydelig del af den samlede fremgang er drevet af udviklingen i salget af Danfoss-løsninger i Nordamerika, hvor Danfoss har tæt på en fjerdedel af sin omsætning. I forhold til samme periode sidste år voksede omsætningen i Nordamerika med 9 procent i lokal valuta. Væksten i Kina var på 5 procent i lokal valuta, mens Europa var på samme niveau som sidste år.

- Det er fortsat vanskeligt at se langt frem, dog kan vi konstatere, at de seneste kvartalers udvikling med let aftagende vækst i udviklingslandene og spirende optimisme på de modne markeder fortsætter, men billedet er lidt uklart. Blandt andet fordi Europa ikke rigtig er kommet fri af det økonomiske dødvande. Derfor er vi meget opmærksomme på at investere i nye teknologier og andre geografiske vækstlommer som for eksempel Tyrkiet, der rummer et stort potentiale for både vores køle- og varmeforretninger, forklarer Niels B. Christiansen.

Efter et godt første halvår fastholder Danfoss helårs-forventningerne om beskeden vækst i omsætningen og et resultat, der vokser på samme niveau.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094