23948sdkhjf

Rekordstort antal unge vil være plastmager

Det største hold af plastmagere er netop startet på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten.
46 nye plastmagerelever satte sig i august til rette på skolebænken på Den Jydske Haandværkerskole i Had-sten. Det er det højeste antal nogensinde. Dermed fortsætter den positive tendens fra optaget på holdet i januar, der også var det højeste i uddannelsens 25 år lange historie.

Den store interesse for plastmagerfaget er ikke kommet af sig selv. Den er et resultat af det samarbejde, som Plastindustrien har med skolen i Hadsten om at sikre opmærksomhed omkring uddannelsen. Kampag-nen ”Bliv Plastmager” fik i efteråret helt nyt liv på Facebook, hvor fire unge plastmagere har delt du af deres hverdag på uddannelsen og i virksomhederne til andre unge. Kampagnens budskaber er nået ud til omkring en halv million unge i målgruppen. Plastindustriens direktør, Thomas Drustrup, er begejstret over, at initiati-verne bærer frugt.

- Det er desværre ingen hemmelighed, at gymnasierne alt for ofte vinder over erhvervsuddannelserne i kampen om de unges gunst. Det er et stort problem, for det betyder, at vi som samfund kommer til at mangle dygtige faglærte unge, der både kan bruge hovedet og finde ud af tage fat. Derfor synes jeg, det er rigtig flot, at vi er i stand til at gå imod den tendens og på vores lille område været i stand til at øge optaget markant.

Risikerer mangel på faglært arbejdskraft
Flere analyser fra blandt andet Dansk Metal og Dansk Industri understreger med al tydelighed, hvor vigtigt det er at arbejde med rekruttering til plastbranchens erhvervsuddannelser. Store generationer trækker sig nemlig tilbage fra arbejdsmarkedet i disse år, og der mangler unge til at tage over. Det betyder, at plastbranchen inden for kort tid kan komme til at stå med en akut mangel på dygtige folk med svendebrev som fx plastmager, industritekniker eller værktøjsmager.

Tal fra DI viser fx, at man fra 2014 og frem mod 2020 skal uddanne 136 procent flere plastmagere for at undgå mangel på arbejdskraft.

Thomas Drustrup har i de seneste måneder besøgt en lang række af medlemsvirksomheder. Flere af dem melder om problemer med at skaffe faglært arbejdskraft:

- Det jeg hører fra flere virksomheder er, at det allerede nu kan være rigtig svært at finde de rigtige personer med de rigtige kompetencer. Det gælder desværre ikke kun for plastmagere, men for flere grupper af faglærte og for andre typer af ansatte med specifikke kompetencer inden for plastområdet. Jeg håber, at vi kan vende udviklingen, og i forhold til rekordoptaget så tyder noget heldigvis på, at flere har fået øjnene op for de spændende og talrige jobmuligheder, som plastbranchen byder på.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.706