23948sdkhjf

EUC Nordvest indvier nyt læringscenter

Indvielsen af Det Hybride Læringscenter handler ikke bare om at fejre nye lokaler. Det er et symbol på en ny æra, hvor nye læringsmetoder tages i brug, og hvor samarbejdet med det lokale Jobcenters Team Uddannelse styrkes.
Centret indvies i dagene 3.-5. september, og dagene byder blandt andet på en industrimesse, en vækstkonference med deltagelse af blandt andet Ulla Astmann og Jens Gaardbo, foredrag med Louise Jakobsen, Innovation Lab samt stand-up og musik for eleverne.

Undervisningslokalerne på de tekniske erhvervsuddannelser var indtil byggeriets start i efteråret 2013 helt traditionelle med klasselokaler og værksteder – og trængte til fornyelse. Frem for at renovere de daværende bygninger besluttede bestyrelsen at bygge et nyt, energivenligt og fremtidsorienteret læringscenter.

- Det Hybride Læringscenter gør op med den traditionelle klasseundervisning, hvor der er 18–20 elever og én lærer. Undervisningslokalerne bliver knyttet sammen med værkstederne, så eleverne frit kan bevæge sig mellem værkstederne og teorilokalerne, forklarer direktør ved EUC Nordvest Hans Chr. Jeppesen, og fortsætter:

- Undervisningen kan foregå i elevernes arbejdstøj, og de kan nemt gå fra værksted til teorilokalerne, hvis de for eksempel skal bruge computerne.

På forkant med erhvervsskolereformen
I den netop vedtagne erhvervsskolereform er der intentioner om at skabe bedre campusmiljøer og fælles ungdomsmiljøer på tværs af uddannelser.

- Det Hybride Læringscenter er på mange måder med til at opfylde disse intentioner, eftersom elever fra uddannelserne til mekaniker, smed og industritekniker alle får glæde af centeret både fagligt og socialt. At man i reformen har intentioner om at skabe miljøer, som vi allerede er i gang med, bekræfter os i, at vi traf en god beslutning, da vi overvejede, om vi skulle renovere eller bygge et nyt og fremtidssikret læringscenter, fortæller Hans Chr. Jeppesen.

Jobcenterets Team Uddannelse flytter også ind
Endnu et tiltag er, at Thisted Jobcenters Team Uddannelse også flytter med. Målet er, at inspirere unge, uddannelsesparate uddannelsesmodtagere til at starte på en ungdomsuddannelse, når de færdes i et miljø med andre unge, der allerede er i gang med at uddanne sig.

Jobcenterets ungeindsats flyttede i februar ind på EUC Nordvest, men den nye placering i Det Hybride Læringscenter åbner for et tættere samarbejde mellem blandt andre praktikvejledere på EUC Nordvest, UU-vejledningen, sagsbehandlere og skolehjem, så de unge hjælpes godt på vej ind i uddannelsessystemet.

Den officielle indvielse finder sted onsdag den 3. september. Her vil der være åbningstaler, foredrag og vækstkonference.

Som en særlig del af åbningen afholder EUC Nordvest en industrimesse, hvor lokale virksomheder får en mulighed for at vise, hvad de kan samt møde nuværende og nye kunder, måske kommende elever, samarbejdspartnere osv. Det er gratis at deltage på messen som finder sted fra den 3.-5. september.

Fredag den 5. september bliver desuden en festdag for eleverne med besøg på industrimessen, stand-up og musik.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094