23948sdkhjf

Hvide Sande-værft vinder norsk nybygnings-ordre

A/S Hvide Sande Skibs- & Baadebyggeri (HSSB) har netop indgået en kontrakt med Kystverket, Norge om bygning og levering af et 44 meter multifunktionsfartøj. Ordren betyder nyansættelser.
Fartøjet, det vestjyske værft skal bygge for norske Kystverket, er et 44,00 m. x 11,40 m. multifunktionsfartøj, som skal anvendes til bøjehåndtering og servicering af fyr ved den norske kyst samt til olieopsamling i tilfælde af udslip.

Fartøjet fremdrives af rorpropeller, som drives dieselelektrisk af fire generatorer på i alt ca. 3.000 kW. Det giver sammen med bovpropellen fartøjet fuld udnyttelse af DP-funktionaliteten, så en given position kan fastholdes i forbindelse med arbejde ved bøjer eller fyr - også i hårdt vejr.

En 130 tonsmeter kran på fartøjets fordæk gør det muligt at håndtere selv de største bøjer, og sammen med to arbejdsbåde ombord, får besætningen nu mulighed for at udføre en lang række forskelligartede opgaver.

Ordren betyder ansættelser
Ordren påvirker HSSB’s aktiviteter positivt og betyder overordnet set, at der skal ansættes 10 smede og skibsmontører, 1 projektleder til HSSB’s stålafdeling samt skibsmontør-, smede- samt skibsbyggerlærlinge i løbet af det næste års tid.

Projektet er udviklet af HSSB i samarbejde med de rådgivende skibsingeniører, A/S Jørgen Petersen. Samarbejde har tidligere medført en række specialudviklede nybygninger.

HSSB har i designfasen draget nytte af tidligere erfaringer, da HSSB tidligere har leveret et lignende fartøj til Sjöfartsverket, Sverige hvor fartøjet ”Fyrbjörn” i dag servicerer fyr i de svenske skærgårde. Funktionaliteten omkring olieopsamling er kendt fra HSSB’s tidligere levering af fartøjet ”Miljø 103” til det danske søværn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081