23948sdkhjf

Kongskilde investerer millioner i produktionen

Kongskilde søsætter storstilet investeringsprogram på 73 mio. kr. Produktionen skal effektiviseres og virksomheden gøres lønsom igen. Der forventes overskud næste år, lyder det fra direktøren.
Kongskilde Industries, der er ejet af DLG-koncernen, investerer for dels at efterkomme øget efterspørgsel i USA, dels for at effektivisere produktionen i Danmark, Polen og Sverige. Samtidig etableres et internationalt reservedelscenter i Sønderborg. Investeringerne er på 73 mio. kr. og skal være med til at øge selskabets konkurrenceevne.

– Det er vigtigt for Kongskilde, at vi effektiviserer produktionen og forbedrer vores leveringsevne – og dermed også vores konkurrenceevne. Derfor tager vi nu hul på et investeringsprogram. Det sker med baggrund i de betydelige positive forandringer, som ledelse og medarbejdere har skabt i 1. halvår, siger Lars Sørensen, der er bestyrelsesformand i Kongskilde og vicekoncernchef/CFO i DLG.

– Investeringerne er samtidig et yderst strategisk skridt i vores igangværende turn-around-proces, der skal gøre virksomheden lønsom igen. Vi forventer i år at nå langt og næste år skal vi generere overskud, som vi tidligere har meldt ud, tilføjer Lars Sørensen.

Investeringsprogrammet starter snarest og forventes afsluttet ultimo 2015. Den største enkeltinvestering er i USA.

Stor efterspørgsel i USA
Kongskildes selskab i Illinois i USA oplever øget efterspørgsel og har nået kapacitetsgrænsen. Derfor investerer Kongskilde nu i en markant udvidelse.

– Det går rigtig godt for Kongskilde i USA – det skyldes ikke mindst udrulningen af vores strategi om at øge antallet af forhandlere. Derfor investerer vi nu 46 mio. kr., så produktionen kan fordobles. De eksisterende produktionsfaciliteter er udnyttet til bristepunktet, så vi har brug for øget kapacitet og et bedre produktionsflow. Samtidig erstattes en række manuelle arbejdsopgaver med automatiserede processer, siger Ole Gade, adm. direktør i Kongskilde Industries.

Investeringen medfører også en endnu bedre finish på produkterne, forbedret arbejdsmiljø og energibesparelser.

Der er p.t. godt 100 medarbejdere i den amerikanske afdeling. Projektet forventes afsluttet medio 2015.

Danmark & Sverige står for skud
I Danmark investerer Kongskilde knap 10 mio. kroner i at sammenlægge selskabets to JF-produktionssteder i Sønderborg. Samtidig øges fleksibiliteten i produktionen til gavn for en hurtigere levering til kunderne. Sammenlægningen forventes gennemført ultimo 2014.

Sønderborg bliver også hjertet i et nyt internationalt center for reserve- og sliddele samt tilbehør (International Spare and Wear Part Center). Dermed samles distributionen af disse i en central enhed, der omfatter alle Kongskildes forskellige brands. Hurtig levering af slid- og reservedele er alfa og omega for moderne landbrugsbedrifter, og med det nye center reduceres leveringstiden, mens forsyningssikkerheden øges. Projektet er på 8 mio. DKK og ventes klar primo 2015.

Kongskilde er p.t. i gang med at analysere hærdnings- og smedeprocesserne, der er energitunge, på Överum-fabrikken i Sverige. Det er med henblik på at investere i ny teknologi, der kan forbedre og effektivisere produktionsprocesserne. Sammen med et bedre produktionsflow er målet at reducere energi- og produktionsomkostninger og øge produktionskapaciteten. Der er afsat en investeringsramme på 9 mio. DKK.

Optimerer produktionen af slid- og reservedele
Via Kongskildes datterselskab i Polen – Kongskilde Poland – investerer Kongskilde, sammen med andre investorer, i en ny fabrik for at optimere produktionen af slid og reservedele til Soil-segmentet. Den ligger som nabo til Kongskildes fabrik i Kutno.

Tiltaget betyder også, at Kongskilde i Sorø dels kommer til at tilbyde alternative job til enkelte medarbejdere, dels skal sige farvel til et mindre antal medarbejdere (under 10) hen mod 2016.

– Vi mærker et stigende pres inden for slid- og reservedelsmarkedet, hvor ikke kun kvalitet, men også pris og krav om hurtigere levering spiller en stadig større og mere afgørende rolle. Vi må erkende, at vi står med et produktionsapparat på vores fabrik i Sorø, som er mere end 30 år gammelt. Derfor betyder det meget for os og for Kongskildes fremtidige muligheder, at vi nu kan servicere vores kunder ud fra et nyt set-up. Så kan vi i endnu højere grad leve op til kundernes fremtidige ønsker og krav – og ikke mindst konkurrencedygtige priser, siger Ole Gade.

Overordnet er der tale om en rigtig god udvikling i den givne situation.

– Vi er meget tilfredse med den udvikling, Kongskilde har opnået indtil nu i 2014, og selskabets forretningsgrundlag vil blive styrket yderligere med de planlagte tiltag. Det er samtidig et klart signal om, at DLG bakker op om en succesfuld udvikling af Kongskilde, understreger bestyrelsesformand Lars Sørensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234