23948sdkhjf

Maskinfabrik sender robotter på nathold

Automatiseringsudstyr kompenserer for manglen på kvalificeret arbejdskraft hos Vagn Pedersen Maskinfabrik A/S i Horsens. Her er robotter med til at sikre produktionen af små serier på småtbemandede nathold.
Hos Vagn Pedersen Maskinfabrik AS/ i Horsens har direktør Lars Ravn Nielsen investeret i flere robotter til en halv mio. kr. stykket for at automatisere produktionen af små og mindre serier, så de kan fremstilles på tyndt bemandede aftenhold, skriver Berlingske.

- Vi har svært ved at finde industriteknikere, der vil arbejde om aftenen. Derfor har vi købt robotter og gjort det muligt at fremstille små og mindre serier på en effektiv måde. Vi lader dagholdet, hvor der er flere til stede, sætte produktionen op, som så kan overvåges af nogle færre om aftenen, fortæller Lars Ravn Nielsen, hvis adfærd ikke stemmer helt overens med trenden blandt mindre og mellemstore metalvirksomheder.

I en ny undersøgelse fra Fremstillingsindustrien under DI, hvor Lars Ravn Nielsen er næstformand, fremgår det, at det fortrinsvis er de store virksomheder, der planlægger at forøge deres investeringer i automation. Kun 16 procent af de små og mellemstore virksomheder planlægger automatiseringsinvesteringer inden for det næste år.

Behov for paradigmeskifte
For Lars Ravn Nielsen er der ingen tvivl om, at der er behov for et paradigmeskifte i maskin- og metalindustrien. Det har hidtil ikke være naturligt for virksomhederne at investere i automatisering af produktionen i små serier.

Men rent økonomisk betaler det sig, understreger Lars Ravn Nielsen, der især peger på, at automatisering kan være med til at sikre arbejdspladser i en tid, hvor det kan være svært at finde kvalificeret arbejdskraft.

Undersøgelsen fra Fremstillingsindustrien viser, at 60 procent af virksomhederne med under 100 ansatte regner med at komme til at mangle faglærte i de kommende år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096