23948sdkhjf

ECOmove leverer letvægtschassis til tysk porshe

Iværksættervirksomheden ECOmove har udviklet en teknologi, som kan fremstille ultra-letvægts kulfiberchassiser, uden brug af specialværktøj. Første enhed er leveret til Tyskland.
Den danske e-mobilitets virksomhed ECOmove har med succes fremstillet et højteknologisk letvægtschassis i kulfiber – en bedrift som tidligere har været forbeholdt de store producenter af biler og sportsvogne. Iværksættervirksomheden har netop produceret et chassis som passer ind i et eksisterende køretøj, til en tysk virksomhed.

- Den største udfordring for de fleste elbilproducenter er at øge den samlede rækkevidde. En løsning kan være at bringe elbilens vægt ned, for at reducere energiforbruget. Vi har igennem en lang periode tilegnet os viden og kompetencer i letvægtschassiser til elbiler, som netop kan reducere bilens vægt markant. I vores Vehicle Lab ved Vitus Bering Innovation Park i Horsens kan vi designe, konstruere og bygge letvægtschassiser i komposit materialer som for eksempel kulfiber – alt sammen uden brug af dyre specialværktøjer, forklarer Mogens Løkke, CEO ved ECOmove.

Den første enhed er allerede leveret til den tyske virksomhed Turn-e, som arbejder med elektrificering af biler og både.

- Vi har netop leveret et letvægtschassis til en Porsche 356 replica, som gør det muligt at installere batterikapacitet til en rækkevidde på 5-600 kilometer – og samtidigt forbedret bilens stabilitet og styrke i forhold til det oprindelige chassis. Derudover har vi indbygget vores patenterede affjedringssystem og luftstøddæmpere, som medvirker til at forbedre køreegenskaberne, beskriver Mogens Løkke.

I den indledende fase samarbejdede ECOmove med VIA University College i forbindelse med 3D-scanning og styrkeberegning af chassiset.

Banebrydende teknologi ligger bag
ECOmove har opkaldt teknologien QStrung, og fokus er på en hurtig proces fra ide til prototype – og dét til en investering, som er lavere end hvad der er standard for bilproducenter i dag.

- Vi er et kraftigt forbedret alternativ til den mere traditionelle metode hvor man svejser nogle jern- eller aluminiumsrør sammen til et chassis. Med Qstrung tilbyder vi udviklere og designere muligheden for at gå direkte til komposit materialer som for eksempel kulfiber. Det giver dem en langt større frihed i formgivning – samt i økonomi og den tid, det tager at fremstille de første modeller, forklarer Mikkel Steen Pedersen, Development Manager ved ECOmove.

Den nye fremgangsmetode egner sig ifølge ham både til prototyping og serieproduktion. Den korte produktionstid, kombineret med en attraktiv materialepris per enhed, giver nogle interessante perspektiver – også for de større producenter af køretøjer.

En teknologi med perspektiver
Iværksættervirksomheden ser et stort potentiale i den nye måde at fremstille letvægtschassiser på. Markedet skal dog først tilpasse sig den nye teknologi.

- Det er noget som bilproducenterne skal vænne sig til, da det er en ny måde at fremstille chassiser på. Vi samarbejder med en række internationale bilproducenter og virksomheder, som har vist interesse i QStrung – det udvikler sig forhåbentlig til flere og større ordrer i fremtiden. Der er ingen tvivl om at QStrung har potentiale til at ændre markedet, forklarer Mogens Løkke.

Den tyske virksomhed Turn-e havde et ønske om at vise sine kompetencer inden for konvertering af biler til el, og fandt en samarbejdspartner i ECOmove.

- ECOmove Qstrung kunne levere en løsning, som gav os muligheder for at fremvise vores færdigheder på en fremragende måde. Med dette chassis kunne vi indbygge meget mere batterikapacitet end med nogen anden løsning og samtidigt opnå forbedrede køreegenskaber og sikkerhed, forklarer Christian Von Hösslin, direktør i Turn-e.

Den tyske virksomhed planlægger at præsentere den færdige Porsche 356 replica senere på året til en messe i Tyskland.

Om ECOmove
ECOmove er stiftet 2009 med en målsætning om at udvikle og bygge en kompakt, letvægts elbil til byområder: QBEAK. I 2013 ændrede virksomheden fokus til fuldt at koncentrere sig om eksterne projekter.

Baseret på den omfattende viden og erfaring indenfor letvægtsteknologier, teamet har opbygget gennem arbejdet med QBEAK og en række andre projekter, leverer ECOmove udvikling og teknologi til bil-byggere og designere over hele verden, så de kan sende mere effektive elbiler hurtigere på markedet.

ECOmove holder til i Vitus Bering Innovation Park og er ejet af ledelsen og Insero Horsens.


Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093