23948sdkhjf

Klumme: Lokalt engagement er naturligt – og vigtigt

I en tid, hvor mange tendenser viser, at enhver på mange områder er sig selv nærmest, er det opløftende, når virksomheder eller foreninger gør noget uegennyttigt uden at forvente at få noget igen eller ”spinde guld” på det.
Mange af vores medlemsvirksomheder engagerer sig med stor iver i deres lokalområde, hvad enten det drejer sig om at sponsorere den lokale idrætsforening, give en hånd med ved byfesten eller gøre livet lidt lettere for de ældre. Og de gør det ofte med hjertet – fordi det føles rigtigt og betyder noget for det lokalsamfund, deres virksomhed er en naturlig og integreret del af. Det er typisk forholdsvis små beløb eller en begrænset indsats i det store billede, men der er rigtigt mange mennesker, der får glæde af det.

I Skanderborg har Martin Frederiksen fra Reguvent ApS netop benyttet sig af en begivenhed i virksomheden til at samle penge ind til den lokale skole. I Ringkøbing er Martin Thinggaard fra Martins Blikkenslagerforretning medsponsor på en bus til Fjordparkens Ældre- og Aktivitetscenter.
Men det er ikke kun virksomhederne. Vores lokalafdeling i Nordsjælland har for eksempel været med til at give et par lokale idrætsforeninger en hjælpende hånd med sponsormidler.

Jeg ved ikke, om man kan sige, at det er typisk for lige præcis medlemsvirksomhederne i DS Håndværk & Industri, men det er i hvert fald typisk for små og mellemstore virksomheder rundt om i landet, at de spiller en stor rolle for hverdagen og udviklingen i lokalsamfundene. Virksomhederne føler et ansvar – ejeren og hans (eller hendes) familie bor der, det gør mange af medarbejderne også, og børnene går i den lokale skole. Derfor er det naturligt at engagere sig og hjælpe til på den måde, man nu kan.

Og det engagement er helt vitalt mange steder både i forhold til lokale aktiviteter og den lokale økonomi. De små og mellemstore virksomheder er med til at løfte lokalsamfundene og holde dem kørende – ikke bare med arbejdspladser og skatteindtægter, men også med liv, muligheder og udvikling. Det skal vi være stolte af, sætte stor pris på og værne om – for vi har brug for udvikling i og af hele Danmark.

Kilde: DS Håndværk & Industri - http://www.ds-net.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078