23948sdkhjf

Industri 4.0 på Hannover Messe

Det bærende tema på dette års messe er “Integrated Industry – Next Steps”.
Valget af tema skal reflektere messens fokus på integrationen som et omdrejningspunkt for fremtidens intelligente, selvorganiserende fabrikker. Ifølge bestyrelsesmedlem Jochen Köckler er det vitalt for industrien at gøre processerne i industrien så ressourceeffektive som overhovedet muligt kombineret med lynhurtige tilpasninger til markedsændringer og med evnen til at opfylde kundernes behov for stærkt individuelle produkter.

Det er i den sammenhæng netop ”den integrerede industri”, som kan geare produktionen til mere fleksibilitet, og der er blevet udviklet utallige systemer til dette indlysende modsætningsforhold over de seneste år. Kunsten er nu at integrere disse teknologier på en måde, så det samlede produktionsanlæg er synkroniseret, harmoniseret og fuldt netværksforbundet.

Det er netop fokus for Hannover Messe 2014, der er rettet mod den fjerde industrielle revolution, den såkaldte Industri 4.0. Overgangen til Industri 4.0 kommer til at kræve en betydelig informationsdeling og koordination med bred software-kompatibilitet og standardisering mellem maskiner og hele fabrikker, der fremover skal kunne kommunikere med hinanden. Jochen Köckler pointerer, at mange af virksomhedernes IT-systemer i dag taler forskellige sprog, men under temaet Integrated Industry – Next Steps – vil behovet for et internationalt og fælles produktionssprog blive diskuteret.

Hannover Messen 2014 vil sætte fokus på standardisering og harmonisering af systemer og sprog med en række aktiviteter inden for dette område. Og industrien griber vidt og bredt om sig, hvilket inkluderer automation, energi, sourcing og R&D, der ikke længere kan betragtes som separate områder.

Målet med Integrated Industry – Next Steps – vil være en implementering af indbyrdes kompatible produktionssystemer, der kan imødekomme udsving i den globale efterspørgsel og yderst specifikke brugerbehov. Komponenter, produktionspladser, maskiner og transportsystemer skal kunne fungere autonomt og kommunikere over et fælles netværk, så de kan aktivere modulære processer igennem et fremstillingsforløb i stedet for at følge en rigid samlebåndsproduktion. Fremstillingsprocesserne skal med andre ord kunne producere one-offs på samme måde som i en egentlig volumenproduktion.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078