23948sdkhjf

Kendt stålvirksomhed solgt til amerikanere

DS Gruppen har solgt DS SM A/S til amerikanske Valmont Industries som led i et generationsskifte.
DS Gruppen er efter frasalget stadig moderselskab for en række virksomheder med relation til byggebranchen. Koncernen udvikler, producerer og sælger byggerelaterede stål- og betonkonstruktioner og overfladebehandling.

Et forestående generationsskifte i DS Gruppen er baggrunden for en fremtidig strategi omkring yderligere fokusering på koncernens byggerelaterede aktiviteter. Koncernchef Svend Møller Hansen udtaler:

- Jeg er stolt over den udvikling DS SM har oplevet under vort ejerskab, og jeg er glad for, at vi med Valmont Industries har fundet en industriel køber, der ønsker at udvikle DS SM yderligere. Det fortjener virksomheden, dens ledelse, medarbejdere og forretningsforbindelser. Valmont Industries’ internationale platform og erfaring vedrørende specielt lys- og telemaster og komplekse stålkonstruktioner gør dem til en ideel fremtidig ejer af DS SM.

Ledelse fortsætter
DS SM er beliggende i Rødekro og udvikler og producerer komplekse stålkonstruktioner til blandt andet tårne og rotorhuse til vindmølleindustrien, el-transmissionsmaster, større konstruktioner til offshore-sektoren, transportanlæg til kraftværker osv.

DS Gruppen blev grundlagt at Svend Møller Hansen i 1969, og i 1988 blev SM A/S (Sønderjyllands Maskinfabrik) erhvervet og blev til DS SM. Siden erhvervelsen har DS SM undergået en betydelig udvikling, hvorunder medarbejdertallet er steget fra ca. 225 til ca. 770, mens omsætningen er steget fra ca. 150 mio. kr. til ca. 1,1 mia. kr.

Ledelsen i DS SM bestående af administrerende direktør Claus Bo Jørgensen og produktionsdirektør Jens Holk Nielsen fortsætter under den nye ejer og vil også fortsat eje 10 procent af virksomheden.

Det er aftalt mellem parterne, at købesummen ikke offentliggøres.

Valmont Industries er en amerikansk industrikoncern, der er børsnoteret i New York. Koncernen leverer blandt andet lys- og telemaster, overfladebehandling/galvanisering og kunstvandingsanlæg til landbrug. Selskabet har en årlig omsætning på ca. 18 mia. kr. og er repræsenteret i mere end 20 lande med næsten 100 virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094