23948sdkhjf

Fleco-direktør glæder sig over politianmeldelse

Til trods for Konkurrenceankenævnets stadfæstelse i sagen mod Deutz og Diesel Motor Nordic frygter Michael Sjøgaard fra Fleco stadig en konkurs.
Konkurrenceankenævnet stadfæstede tirsdag den afgørelse fra Konkurrencerådet, som i juni slog fast, at tyske Deutz AG og selskabets forhandler i Danmark, Diesel Motor Nordic, ulovligt forhindrede, at DSB fik leveret reservedele til sine IC3-tog.

Læs også: Deutz og DMN politianmeldt i konkurrencesag

Stadfæstelsen vækker især glæde hos Michael Sjøgaard, der er direktør og eneanpartshaver i Fleco, som i juli 2010 indbragte sagen for de danske konkurrencemyndigheder.

- Jeg blev selvfølgelig glad og lettet, for hvis Konkurrenceankenævnet havde blåstemplet Deutz’ adfærd ved at finde formildende omstændigheder, så havde det vist, at det bare kræver nok penge og advokater at finde de små, juridiske huller i en sag. Stadfæstelsen sender et vigtig signal til alle de små og mellemstore virksomheder i Danmark, fordi sagen er så principiel, som den er, siger Michael Sjøgaard til Metal Supply.

Læs også: Fleco truet på eksistensen af ulovlig konkurrencesag

Han understreger, at glæden primært gælder på vegne af andre virksomheder, der i lighed med Fleco er kommet i klemme eller risikerer at komme det, når de helt store aktører spiller med musklerne. For Michael Sjøgaard og Fleco skæmmes udsigten til erstatning fortsat af, at Deutz har udtaget en stævning mod Fleco ved landsretten i Køln.

"Deutz vil ruinere mig"
Her kræver Deutz, at Fleco fraskriver sig alle rettigheder til at opnå kompensation ved domstolene, og da det vil kræve flere millioner kroner for Michael Sjøgaard at føre sagen ved de tyske domstole, er hans eneste håb at appellere til, at landsretten i Køln vælger at lade sagen falde.

- Deutz kører stadig et juridisk og taktisk spil, hvor sagen i Tyskland udelukkende har et chikanøst formål - nemlig at dræne mig med krav, jeg umuligt kan matche, så jeg bliver ruineret. Så derfor er stadfæstelsen altså også kun den næstbedste julegave, jeg kunne få. Det bedste vil stadig være, at landsretten i Tyskland lader sagen falde, understreger Michael Sjøgaard.

Han håber dog, at Konkurrenceankenævnets afgørelse kan være medvirkende til, at landsretten i Køln vælger at lade stævningen falde, ligesom han glæder sig over, at sidste måneds omtale af sagen på Metal Supply har vakt opmærksomhed i Folketinget.

Således har Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, taget sagen op i Folketingets Transportudvalg, hvor han har stillet seks konkrete spørgsmål vedrørende sagen, som i øjeblikket afventer besvarelse fra transportminister Pia Olsen Dyhr (SF).
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125