23948sdkhjf

Ditlev Engel fyret i Vestas

Vestas udnævner Anders Runevad til ny koncernchef. Han efterfølger Ditlev Engel, der forlader virksomheden med omgående virkning.
Ditlev Engel har været ansat i Vestas siden 2005 og har i løbet af de seneste 1½ år stået i spidsen for selskabets omfattende restruktureringsprogram.

- I forlængelse af de nyligt gennemførte tiltag er det nu det rette tidspunkt at foretage denne ændring. Selskabet går nu ind i en ny fase, hvor vi ønsker at realisere vores vækstpotentiale, og jeg er overbevist om, at Anders Runevad har den rette erfaring til at lede selskabet fremadrettet. Restruktureringsprogrammet har gjort Vestas mere konkurrencedygtig, og vi takker Ditlev Engel for hans lederskab gennem de seneste otte år, siger bestyrelsesformand for Vestas, Bert Nordberg.

- Det glæder mig at skulle arbejde for Vestas, og jeg ser frem til at lede virksomheden gennem den næste udviklingsfase. Jeg er overbevist om, at mit karrieforløb har givet mig de rette værktøjer til at påtage denne opgave, siger Anders Runevad.

Anders Runevad tiltræder den 1. september 2013. Nuværende koncernøkonomidirektør for Vestas, Marika Fredriksson, vil påtage sig rollen som fungerende koncernchef, indtil Anders Runevad tiltræder.

Anders Runevad kommer fra svenske Ericsson, hvor han var president for Region West & Central Europe, samt medlem af Ericsson Global’s ledelsesteam. Anders kom til Ericsson i 1985, hvor har blandt andet har haft følgende stillinger: president, Ericsson Singapore (1996-2000), vice president, salg og marketing, Ericsson Business Unit Networks (2000-2004), president, Ericsson Brazil (2004-2006) samt bestyrelsesformand og executive vice president, Sony Ericsson (2006-2010). Anders Runevad er uddannet el-ingeniør fra det teknologiske institut på Lunds Universitet, Sverige.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.238