23948sdkhjf

Maskinreparatør: De store blæser på rentelov

Reparo ApS, som reparerer maskiner i metal- og træindustrien, hører til blandt de mindre virksomheder, som jævnligt oplever overskredne betalingsfrister.
En stor omsætning og ditto organisation modsvarer ikke nødvendigvis en stor forståelse for vilkårene hos landets mindre virksomheder.

Den sandhed har man måttet sande flere gange i løbet af dette år hos Næstved-virksomheden Reparo ApS, som reparerer maskiner i metal- og træindustrien.

- Vi melder os i koret af små virksomheder, som oplever en rentelov uden virkning. Vi har flere store kunder, som mener, at de kan bestille en service og så på hjemvejen informere om, at de for øvrigt har 60 dage plus løbende måned som betalingstid, siger Arne Hjeresen fra Reparo oven på de sidste ugers omtale af problematikken på Metal Supply.

Af hensyn til det fortsatte samarbejde ønsker han ikke at offentliggøre navnene på de problematiske kunder, men flere af virksomhederne på listen kommer fra den tunge ende af industrien, hvad angår status og omsætning.

Virksomhedernes egne regler gælder
Og selv om flere af virksomhederne klart tilkendegiver, at de skam godt kender til den nye rentelov, er det ikke noget, der gør indtryk.

- Flere virksomheder mener, at det er deres egne regler, der gælder, og at man derfor ikke kan sende en rykker eller et inkassovarsel for det. De mener med andre ord ikke, de skal efterkomme noget som helst, og ved ingenting at gøre opnår de, at de opretholder den politik, de altid har haft, fortæller Arne Hjeresen, som blot må erkende, at det næppe kan betale sig for en virksomhed af Reparos størrelse at tage retslige skridt mod de dårlige betalere.

Han tøver derfor ikke med at konstatere, at tanken bag rentelovens jura i praksis er helt uden effekt.

- Der bliver set stort på den, og den gradbøjes efter ens eget for godt befindende. Selv om vi oplyser og taler til bedrevidenhed, så fastholder man, at hvis vi ønsker at være leverandør, så må vi bare efterkomme deres ”krav”.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188