23948sdkhjf

Maskinfabrikken Reka køber op

Den nordjyske kedelproducent har købt Stirling.dk, som blev erklæret konkurs i marts.
Stirling.dk var oprindeligt en spinoff-virksomhed fra DTU, hvor et hold forskere havde skabt et mini-kraftværk, som fungerer ved hjælp af stort set alle typer brændsel.

I marts blev Stirling.dk imidlertid erklæret konkurs, men nu er aktiviteterne blevet overtaget af Maskinfabrikken Reka. Det skriver Ingeniøren.

Konceptet skal optimeres
Aars-virksomheden var faktisk med i udviklingen af Stirling-konceptet tilbage i 1990’erne, og grundlægger og tidligere medejer hos Stirling, Henrik Carlsen, er glad for den nye ejer.

- Jeg har stor respekt for, at det er Christian Larsen, der køber boet, og at projektet dermed bliver på danske hænder. Reka er en virksomhed, der både er stærk på det innovative og det forretningsmæssige – og det er netop det, der skal til, hvis Stirling-teknologien skal kunne kommercialiseres, siger han til Ingeniøren.

Administrerende direktør og ejer af Maskinfabrikken Reka, Christian Larsen, forklarer, at man i første omgang vil tage en Stirling-motor hjem til fabrikken i Aars og se, hvordan den kan optimeres. Herefter er planen at installere en motor hos et par af virksomheden kunder og på den måde skaffe noget driftserfaring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093