23948sdkhjf

Klumme: Som man råber i skoven – får man svar!

Selvom det nu endelig er lykkedes at få både politikere, journalister og den resterende del af befolkningen til at indse, at industrien udgør en stor del af fundamentet for vores velfærdssamfund, er vi desværre ikke helt i mål.
Nogle gange kan der ligge stor visdom i gamle ordsprog og citater. Personligt er jeg af den holdning, at der specielt er et ordsprog, der burde langt mere i fokus i den offentlige debat omkring industriproduktion, produktionserhvervet og industriuddannelserne.

”Som man råber i skoven… får man svar”. Dette ordsprog er der mange, der kunne lære noget af. Hvis vi i den offentlige debat primært fokuserer på, at der forsvinder industrijobs i Danmark, og at det kun er dem, der ikke kan komme ind på universitetet, der starter på en faglig uddannelse. Hvad mon så der sker? Kunne det tænkes, at det netop er det, ordsproget fortæller os noget om?

Ja, det er præcis, hvad det handler om. Det er utrolig godt, at vi er begyndt at tale om, hvor stor værdi industrien har for os alle, men hvis vi samtidig beskriver dem, der arbejder i den som dumme og halvkriminelle… ja, så er det selvsagt klart, at der ikke er nogen, der ønsker at arbejde i industrien eller starte på en erhvervsuddannelse.

Hvis ikke vi fortsat tiltrækker de bedste hoveder og bedste hænder til industrien og til erhvervsskolerne, så vil vi langsomt, men sikkert degradere vores industri, fra den nuværende placering blandt de bedste i Superligaen til en kamp om nedrykning til Serie 6.

Der er meget hyggeligt på Serie 6, i hvert fald i fodbold. Men der er ikke mange i verdenshistorien, der har kunnet leve af at spille Serie 6.

Så derfor… Kære politikere, journalister og andet godtfolk med en mening; se på det positive, fortæl de gode historier og hold nu fast i, at vores industri er i verdensklasse, medarbejderne super dygtige og fuldstændig uundværlige, og at industrien er altafgørende for det videns- og velfærdssamfund, vi værdsætter så højt.

Hvis ikke I selv har historierne, så spørg bare. Vi er mange, der gerne deler vore historier, og som er stolte af den danske produktionsindustri.

Der vil altid findes gode og dårlige historier, og vi har alle et valg – hvad skal vi råbe i skoven…?
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.83