23948sdkhjf

Virksomhed overlader roret til studerende

Energivirksomheden Chr. Møller A/S har over to døgn inviteret 38 studerende indenfor til målrettet forretningsudvikling.
Idéerne lever i bedste velgående i energivirksomheden Chr. Møller A/S. Men den daglige drift står ofte i vejen for udførelsen. Derfor inviterer virksomheden over to døgn 38 studerende indenfor til målrettet forretningsudvikling.

Det store stopur er sat op. Kaffekopperne står parat. Om få dage – den 11. april klokken 12.00 – skyder Nyborgs borgmester Erik Christensen officielt gang i innovationseventen 48 Timer. Fra dét sekund har 38 studerende fra forskellige studieretninger på Erhvervsakademiet Lillebælt præcis to døgn til at skabe forretningsudvikling for Torben Bjørn Andersens og Kristian Jensens velkørende energivirksomhed Chr. Møller A/S i Nyborg.

- Det er ikke, fordi vi mangler ideer. Men når hverdagen kører i højeste gear i en mellemstor virksomhed som vores, og driften skal passes, kan det være svært at finde tiden og ressourcerne til at føre ideerne ud i livet. Derfor er det helt oplagt at se, hvad dygtige studerende kan udrette på to døgn, siger Torben Bjørn Andersen, der i 2000 overtog virksomheden sammen med Kristian Jensen.

Forretningsideen ligger klar
Virksomheden blev grundlagt i 1967 og tæller i dag 16 medarbejdere, der arbejder inden for projektering og service af energianlæg og rørsystemer til industrien. Men Torben Bjørn Andersen ser gerne, at der inden længe føjes et nyt produkt til varekataloget. Idéen går på et overvågningssystem, der på enkel vis kan give virksomheder oplysninger om virkningsgraden i deres energianlæg. Og den idé er han nu parat til at lægge i hænderne på de studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt.

- For virksomheder, der investerer flere millioner kroner i et energianlæg, kan ganske få procents udsving i anlæggets effektivitet koste tusindvis af kroner. Vi vil gerne kunne tilbyde vores kunder et overvågningssystem, der på daglig basis viser effektiviteten. Hvordan det konkret skal udformes, vil jeg gerne have de studerendes forslag til, siger Torben Bjørn Andersen, der også vil have de studerende til at lave en personalehåndbog og kigge nærmere på virksomhedens marketing.

Industrien støtter op
Hos industrien er der stor interesse for innovationseventen 48 Timer. Projektet er støttet af Udvikling Fyn, af uddannelsesordningen mellem DS Håndværk & Industri og Teknisk Landsforbund samt af DS Efteruddannelse.

- Det er et rigtigt godt projekt, som vi er meget glade for at være en del af, siger Fleming Frederiksen, der er næstformand i DS Håndværk & Industri.

- Vi skal dyrke nye samarbejdsmuligheder mellem virksomhederne og uddannelserne, for det er vigtigt for os ude i virksomheder at kunne spotte de nye talenter. Og så er nytænkning og kompetenceudvikling jo helt centralt for en virksomheds udvikling, siger Fleming Frederiksen.

Om 48 Timer
48 Timer er en innovationsevent. Over to døgn tager studerende bolig i en virksomhed med henblik på at videreudvikle og forbedre virksomhedens forretningsområder. De studerende kommer fra uddannelserne til: Energi-, produktions- og it-teknolog, finans- og handelsøkonom, webudvikling, film, markedsføring og Pba Jordbrug.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111