23948sdkhjf

PX Pumper konkurs

Den danske producent af spildevandspumper har ikke kunnet skaffe ny kapital og er derfor blevet begæret konkurs.
Seneste regnskabsår endte med et underskud før skat på 9,5 mio. kr. og en negativ egenkapital på 7 mio. kr. hos PX Pumper. Samtidig erklærede virksomhedens ledelse, at der skulle ny kapital til, hvis selskabet skulle overleve. Det skriver Børsen.

Trods forhandlinger med i hvert fald en mulig investor fra en russisk pumpeproducent er det ikke lykkedes at skaffe ny kapital, og Skifteretten i Horsens har derfor erklæret selskabet konkurs.

Søger stadig en køber
Virksomhedens 25 medarbejdere er blevet sendt hjem, men kurator Torben Korsager har ikke opgivet at føre aktiviteterne videre.

- Konkursen vil nok påvirke prisen på aktiverne, men der er stadig goodwill i form af navnet og produkterne. Desuden råder medarbejderne over en stor og værdifuld viden. Så det er mit håb, at det lykkes at sælge virksomheden til en investor. Men det skal ske ret hurtigt, siger Torben Korsager til Børsen.

PX Pumper var ejet af den finske koncern Hyox Oy, der overtog selskabet fra familien Mogensen, som stiftede det i 1979. I de seneste to år har økonomien været anstrengt med et samlet underskud på 20 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078