23948sdkhjf

Scan-vaegt nu på islandske hænder

En af Århus’ største teknologibaserede virksomheder skifter nu hænder. Ejerne af Scanvaegt koncernen har besluttet at sælge deres virksomhed til den internationale Marel koncern med hovedsæde i Island for ca. 815 mio. kroner. Grundtvig familien bliver samtidig storaktionær i Marel Gruppen.
Scan-vaegt og Marel, der udover at være omtrent lige store, er leverandører af højteknologiske maskiner og proceslinier til fiske-, kød- og fjerkræ-industrien.

Alliancen mellem de to virksomheder vil skabe en stærk spiller, som kan leve op til kravene fra den stærkt konkurrenceprægede internationale fødevare-industri.

- Både Scanvaegt og Marel har vækstambitioner, og vi er enige om, at vi bedst når målene ved at gå sammen om at opfylde kundernes krav. Vi har hver især forskellige styrkepositioner teknologisk og markedsmæssigt og ved at arbejde sammen får vi flere kræfter og dermed bedre muligheder for at afsætte vores løsninger på blandt andet de nye vækstmarkeder i Østeuropa, Rusland, Kina, Indien og Sydamerika, forklarer Lars Grundtvig.

Sammensmeltningen mellem de to virksomheder vil samtidig styrke deres udviklings-aktiviteter og sænke omkostningerne samtidig med, at der kan tilbydes nye og eksisterende produkter gennem begge virksomheders salgskanaler og dermed dække markedet mere effektivt.

Marel købte tidligere i år det britiske selskab AEW Delford, og med Scanvaegt A/S som en del af Gruppen forventer Marel allerede i år at øge deres omsætning til det dobbelte.

- Scanvaegt har et godt omdømme og producerer højkvalitetsprodukter. Det er to solide virksomheder, som nu går sammen om at levere endnu bedre produkter og service. Det er vores ambition at blive en af verdens absolut førende virksomheder inden for procesindustri, og at tredoble hele Marel Gruppens omsætning i løbet af de kommende tre til fem år, siger adm. direktør for Marel, Hördur Arnarson.

Marel og Scanvaegt vil fortsat operere som to virksomheder på markedet under de nuværende firmanavne.

Grundtvig-familien bliver med 18 procent af aktierne i Marel den tredje største aktionær.

Marel Gruppen har nu over 2.000 medarbejdere, heraf 690 i Danmark, 350 i Island, 330 i Storbritannien samt 30 salgs- og serviceselskaber på verdensplan. Med sammenlægningen vil Marel Gruppen have en samlet årlig omsætning på ca. 2 mia.kr.

Der er ikke planlagt nedskæringer i forbindelse med overtagelsen.

Kilde: Scan-vaegt International.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079