23948sdkhjf

Hver anden afskediges hos MAN Diesel i Frederikshavn

Et afmattet verdensmarked for skibsmotorer betyder nu, at MAN Diesel skærer 550 stillinger væk på koncernens fabrik i Frederikshavn.
Virksomhedens ledelse har besluttet at nedlægge motorproduktionen i Frederikshavn og overføre produktionen af motortyperne 21/31 og 27/38 til andre lokationer i MAN Diesels produktionsnetværk eller licenstagere med udgangen af andet kvartal 2010. Restruktureringen vil betyde, at medarbejderstyrken i Frederikshavn halveres til ca. 500 medarbejdere, hvilket betyder, at ca. 550 medarbejdere vil blive afskediget.

MAN Diesels produktionsenhed i Frederikshavn er særligt hårdt ramt af den faldende ordreindgang og annulleringer indenfor skibsbygningsindustrien. Derudover gør en overkapacitet på det globale skibsbygningsmarked – efter en periode med høj vækst – samt fyldte lagre, at priskonkurrencen forventes at blive endog meget hård på marinemarkedet de kommende år. Denne udvikling nødvendiggør en tilpasning af MAN Diesel Gruppens produktionsnetværk i Europa, så det har den mest effektive og konkurrencedygtige størrelse i forhold til markedsefterspørgslen.

- Man kan sige, at vi er ramt trefoldigt. Både vores ordrebeholdning og ordreindgang har været for stærkt nedadgående siden efteråret 2008 og berører hele vores produktportefølje til marinemarkedet, dvs. firetaktmotorer, propellere og gear. Dertil kommer, at vi i 2009 udfaser egenproduktionen af totaktsmotorer i Frederikshavn, da den ikke længere er rentabel, udtaler Poul Knudsgaard, site manager og produktionsdirektør for MAN Diesel i Frederikshavn.

- Vi beklager situationen, som skyldes den nuværende markedssituation, og vil gøre vores yderste for at hjælpe de berørte medarbejdere videre i ny beskæftigelse samt sikre den historiske opsamling af den lokale industriproduktion, fortsætter Knudsgaard.

Med lukningen af motorproduktionen i Frederikshavn vil lokationen få en ny rolle i MAN Diesel Gruppen med fokus på aftersales og fremdrivningssystemer.

Kilde: MAN Diesel - http://www.mandiesel.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078